Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi de Valls de Valira

Eleccions 22-M: Municipi de Valls de Valira

Pere Artigues (CIU), Ricard Mateu (Progrés Municipal), Francesc Canillo (ERC) i Josep Solduga (PP) opten a l'alcaldia També es decideixen diumenge els presidents de les EMD d'Arcavell i la Farga de Moles, Ars, Asnurri i Bescaran
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
20/05/2011 09:50

MUNICIPI DE VALLS DE VALIRA

Extensió:
170,93 km2
Població:
826 habitants

Al terme municipal de Valls de Valira hi predomina la ramaderia de llet, encara que també hi ha bestiar vacú i equí de carn. Hi pasturen també alguns ramats d'ovelles. L'obertura d'establiments de restauració i de diverses residències-casa de pagès és una mostra de l’interès turístic d'aquestes valls.

A les Valls del Valira es mantenen habitats més d'una dotzena de pobles: Anserall (cap del municipi), Arcavell, Arduix, Argolell, Ars, Asnurri, Bescaran, Calbinyà, Civís, la Farga de Moles, Farrera dels Llops, Sant Joan Fumat i Os de Civís.

Eleccions municipals

L’alcalde actual de Valls de Valira, Pere Artigues, torna a encapçalar la candidatura de CIU, que va sumar quatre regidors en les darreres eleccions, enfront als dos del Partit del Progrés del Pirineu-Progrés Municipal i l’únic regidor d’ERC-Acord Municipal.

Els electors que vagin a votar el pròxim 22 de maig, podran optar per quatre candidatures. A més de per la de Pere Artigues, alcalde de CIU des de fa 12 anys, tindran la possibilitat de votar per la de Ricard Mateu, que serà l’alcaldable independent de Progrés del Pirineu. Per la seva banda, ERC presenta el fins ara president de l’EMD de Bescaran, Francesc Canillo. Finalment, el Partit Popular proposa l’extinent d’alcalde Josep Solduga.

CIU

Pere Artigues, de CIU, valora en positiu la feina feta al municipi de Valls de Valira durant el darrer mandat “malgrat els pocs recursos”. Així, repassa la pavimentació de carreteres, la construcció de dipòsits d’aigua nous i arranjaments urbanístics.

Per a la propera legislatura, Artigues advoca per iniciatives com la modernització i la reestructuració de l’Ajuntament de Valls de Valira, que actualment té les oficines a la Seu d’Urgell. Altres propostes de la federació nacionalista són les d’acabar de millroar les portades d’aigua i potenciar l’activitat turística.

Artigues comenta que caldrà esperar a diumenge per saber qui i què farà durant els pròxims 4 anys, però manifesta que l’experiència de govern és positiva per fer cosese al nucli.

Progrés del Pirineu-Progrés Municipal

Ricard Mateu, que encapçala la candidatura de Progrés Municipal, proposa per als pròxims quatre anys treballar per garantir els serveis bàsics als nuclis i per garantir uns accessos dignes. Així mateix, advoca per un Pla Urbanístic “transparent”, la contenció d’impostos i l’eliminació de despeses supèrflues, a més de la millora de les relacions amb les EMD i les associacions de veïns.

Altres iniciatives del grup progressista són l’equitat entre els pobles, nuclis i barris, el suport al desenvolupament rural i al turisme, amb la consegüent promoció. Altres aspectes del programa són la gestió forestal, la construcció de locals públics i la millora de la mobilitat, a més de l’accés a les noves tecnologies.

ERC

Francesc Canillo, alcaldable d’ERC, presenta un programa que, segons explica, “té en compte el fet que les Valls de Valira és un municipi de muntanya molt extens, amb nuclis dispersos i una demografia molt baixa”. Així, Canillo demana “un canvi de política” en relació amb l’actual equip de govern.

Des d’ERC s’aposta per la ramaderia i el turisme, a més d’ajuts a la població i bons serveis. Canillo també subratlla que es prioritzarà zones d’esbarjo per als més menuts i l’atenció a la gent gran. Altres projectes són impulsar una oficina al mateix ajuntament per atendre els ciutadans i que tots els nuclis tinguin connexió a Internet. Per últim, es contempla fomentar activitats relacionades amb la natura i el turisme rural.

PP

Josep Solduga, del PP, es planteja com a prioritat atendre de forma directa i transparent el veïnat. “Molts veïns consideren que no han estat ben atesos i nosaltres facilitarem el contacte amb l’Ajuntament amb un horari d’atenció al públic”, indica. El grup popular també advoca per millorar els acords amb les EMD i unificar criteris i serveis.

En relació amb els projectes de futur, Solduga creu que cal fer molta feina en, per exemple, la millora de serveis bàsics, noves tecnologies i carreteres.

Entitats Municipals Descentralitzades

En relació amb les EMD de Valls de Valira, David Alsina serà el president de l’EMD d’Arcavell i la Farga de Moles, ja que només hi ha una sola candidatura, que representa a CIU. En canvi, a l’EMD d’Ars hi ha dues opcions, la d’Independents d’Ars, amb Pepita Mortes Feliu, i la de CIU, amb Josep Noves Ruf.

L’EMD d’Asnurri escollirà l’alcalde pedani d’una sola llista, la del grup Independents per Asnurri, amb Maria Ruf Argelich. A Bescaran caldrà decidir el nou representant entre ERC-Acord Municipal, que presenta a Albert Blasi; i CIU, que presenta a Antonio Mentruit Caminal.

L’EMD de Civís tindrà com a president, ja que es una candidatura única, a Francesc Baró, de Progrés del Pirineu-Progrés Municipal; la d’Ós de Civís, comptarà amb Jordi Betriu, de CIU; i la de Sant Joan Fumat, la presidirà Àngel Porta, també de CIU.

Candidatures

Convergència i Unió (CIU)

1. Pere Artigues Alrich
2. Andreu Vilarrubla Ticó
3. Juana Vilanova Torras
4. Josep M. Carrabina Servat
5. Celso Calviño Mella
6. Antonio Jové Sansa
7. Daniel Jordana Puigdemasa
Suplents
1. Joan Gomà Bartomeu
2. Joan Llop Ollé
3. Amadeu Ribot Farràs

Progrés del Pirineu-Progrés Municipal

1. Ricard Mateu Vidal (Independent)
2. Josep Maria Peña Blasi (Independent)
3. Francisco Romero Gómez (Independent)
4. Núria Duró Porta (Independent)
5. Jaime Corominas Tarrés (Independent)
6. José Luís Gámez Fernández (Independent)
7. Juan Ripoll Benet
Suplents
1. Carmen Rabasa Espuñes (Independent)
2. Jordi Gispert Pérez (Independent)

Partit Popular (PP)

1. José Solduga Espuga
2. Marc Comes Álvarez
3. Maria Montserrat Amador Forns
4. Jorge Pardo Vico
5. Xavier Ache Oste (Independent)
6. Xavier Colell Belletbó (Independent)
7. Martí Roca Valencia (Independent)
Suplents
1. Pablo Jorge Miguelsanz
2. Maria Àngels Balust Juanmartí
3. Josep Maria Comes Balletbó

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (Esquerra-AM)

1. Francesc Canillo Carena
2. Judit Funollet Queixalós
3. Laia Bigordà Fernández
4. Ramon Minguell Cervelló
5. Ernest Prieto Arajol
6. Jesús Salgado Fonsubirà
7. Carina Solana Peiró
Suplents
1. Jesús Firvida Fernández

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA D’ARCAVELL I LA FARGA DE MOLES

Convergència i Unió

1. David Alsina Artigues

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA D’ARS

Independents d’Ars

1. Pepita Mortes Feliu

Convergència i Unió

1. Josep Noves Ruf
Suplents
1. Joan Llop Ollé

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA D’ASNURRI

Independents per Asnurri

1. Maria Ruf
2. Roser Salvador

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE BESCARAN

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Muniicpal (Esquerra-AM)

1. Albert Blasi

Convergència i Unió (CiU)

1. Antonio Mentruit Caminal
Suplents
1. Joan Bastida Caselles

Mostrar formulari de contacte