Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi d'Oliana

Eleccions 22-M: Municipi d'Oliana

Campanya bipolaritzada entre Progrés Municipal i CIU Antoni Vilaginés opta a la reelecció i Miquel Sala encapçala per primer cop la federació nacionalista
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
18/05/2011 17:39

MUNICIPI d’OLIANA

Extensió:
31,92 km2
Població:
1.945 habitants

La base econòmica d'Oliana, tradicionalment agrària, s’ha vist alterada aquests últims temps per diversos factors. Cal tenir en compte la construcció del pantà que porta el nom del municipi i que fou inaugurat l'any 1959 i també l’afectació de la construcció del pantà de Rialb. D’altra banda, també va ser important la instal.lació, als anys seixanta, de la fàbrica de petits electrodomèstics Taurus, de la qual en va passar a dependre, directament o indirectament, bona part de la població. Més recentment, el sector industrial s'ha diversificat amb petites iniciatives empresarials. Els serveis i el turisme van creixent en dinamisme i incidència socio-econòmica. Entre els projectes de futur cal destacar el d'una àrea d'esports nàutics mitjançant la construcció d'una llenca d'aigua estable a la cua de l'embassament de Rialb.

Gairebé tota la població del municipi es concentra a la vila d'Oliana. La resta viu als nuclis de les Anoves i del castell d'Oliana.

(Informació: Consell Comarcal de l’Alt Urgell)

Eleccions 22-M

Només tres vots van decantar l’alcaldia d’Oliana en les eleccions del 2007, que va ocupar Antoni Vilaginés, del PSC-Progrés Municipal enfront de la proposta de CIU. En aquestes eleccions, Vilaginés torna a encapçar el projecte de Progrés, però ja no s’enfrontarà a l’històric Ventura Roca, sinó a Miquel Sala Muntada, que lidera la candidatura de la federació nacionalista. Serà una campanya bipolaritzada perquè no hi concorre a les eleccions ERC.

Propostes

PSC-Progrés Municipal

Antoni Vilaginés, del PSC-Progrés Municipal, opta a la reelecció després de quatre anys al capdavant del municipi d’Oliana. Vilaginés fa una valoració molt positiva de la feina feta i destaca que s’han tirat endavant obres rellevants, com ara l’abastament d’aigua o la recuperació del reg de secà. Així mateix, el líder socialista es felicita pel fet d’haver aconseguit la pavimentació de nombrosos carrers i la millora de l’enllumenat municipal. L’alcalde assenyala que ha estat també un pas endavant el fet de poder dur a terme sessions de rehabilitació a Oliana en un local del poble.

Entre les assignatures pendents, Vilaginés remarca la posada en marxa del projecte del llac de cua de Rialb, aturat a causa de la crisi. En el programa també s’inclou la construcció d’una residència de dia i la finalització del planejament urbanístic.

Vilaginés expressa la satisfacció pel fet d’haver estat alcalde durant els últims quatre anys i remarca la “voluntat de servei” de la gent que configura la candidatura de Progrés.

CIU

Miquel Sala ha estat escollit com a relleu de l’històric Ventura Roca, exalcalde del municipi i expresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Sala, president de la Societat de Pescadors d’Oliana, coneix bé el municipi i l’Ajuntament, ja que ha format part de l’equip de CIU, grup que compta amb més de 16 anys d’experiència de govern al consistori olianès.

Entre les inquietuds de la federació nacionalista, destaca la preocupació per la variant d’Oliana i la construcció del llac de cua de l’embassament de Rialb. Segons comenta Sala, “treballarem perquè l’impacte d’aquests projectes sigui mínim en l’entorn i perquè els pagesos, el turisme i el comerç en surtin reforçats”.

Des de CIU, també s’apunta a la necessitat de millores al centre escolar del municipi, a més de canvis urbanístiques. “Sabem que és difícil econòmicament, però no ens hem de quedar estancats, sinó seguir endavant per millorar, tot i que amb austeritat, rigor i esforç”, destaca Sala.

Candidatures


Partit dels socialistes de Catalunya-Progrés Municipal (PSC-PM)

1. Antoni Vilaginés Vila
2. Pilar Quingles Tàpies
3. Arcadi Payerols Solà
4. Lourdes Solé Augé (Independent)
5. Ramon Lostao Blanco (Independent)
6. Mónica Sainz Cuenca
7. Alfonso Javier López Clota (Independent)
8. Joan Solanelles Caballol (Independent)
9. Jordi Torruella Espuga (Independent)
Suplents
1. Josep Perella Cosconera (Independent)
2. José Navarro Hidalgo
3. Ricardo Alcaide Chavero


Convergència i Unió (CIU)

1. Miquel Sala Muntada
2. Ricard Pérez Llordés
3. Pedro Morán Ortigosa
4. Mireia Simón González
5. Pere Estany Serra
6. Isabel Villegas López
7. Joan Marc Martín Falla
8. Carmen Sala Sala
9. Joan Carles Madrid Olmo
Suplents
01. Juan Sentoll Puig
02. M. Victoria Betriu Solé
03. Ventura Roca Martí

Mostrar formulari de contacte