Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi d'Organyà

Eleccions 22-M: Municipi d'Organyà

PSC-Progrés i CIU, que han governat els últims anys en coalició, busquen l'alcaldia El PP és l'únic partit que trenca la previsible bipolarització dels resultats
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
19/05/2011 13:36

MUNICIPI D’ORGANYÀ

Extensió:
11,54 km2
Població:
942 habitants

La majoria de les terres de conreu d’Organyà són ocupades actualment per farratges per al bestiar boví, tant de llet com per a l'engreix. La bona comunicació d'Organyà ha fet créixer els serveis relacionats amb el turisme. A més dels establiments de restauració, hi ha un càmping, un alberg i una escola de vol en parapent. També hi ha una planta de l'empresa d'electrodomèstics Taurus.

La població es concentra a l'únic nucli del terme, la vila d'Organyà.

Eleccions municipals

L’actual alcalde Antoni Fiol opta a la reelecció amb el PSC-Progrés Municipal, mentre que CIU presenta Eduard Vives com a alcaldable. Ambdues formacions han governat en coalició aquesta darrera legislatura després de l’hegemonia històrica de la federació nacionalista. El pacte també ha comptat amb la presència també d’un regidor d’ERC, partit que no presenta candidatura en aquestes eleccions. Qui sí torna a tenir llista és el PP, amb Mariano Carbonell com a alcaldable. Tampoc hi haurà enguany la llista d’independents del 2007.

PSC-Progrés Municipal

Antoni Fiol, cap de llista de Progrés Municipal, qualifica el govern de coalició dels últims anys a Organyà de “molt bo” per al municipi. Fiol expressa el convenciment que la darrera legislatura ha servit per aconseguir a la vila “unitat i maduresa”, tot plegat “amb la col.laboració de la gent”.

El candidat destaca "la feina feta i el compliment del programa electoral". En aquest sentit, marca com a projectes clau per al futur, en el marc de la crisi econòmica, la posada en marxa del polígon industrial, a més de la promoció turística dels atractius de la vila, com ara el parapent o els allotjaments propis. També són aspectes rellevants la inclusió a la Xarxa de Museus del Pirineu i de la iniciativa ‘Pobles amb Encant’.

CIU

Eduard Vives encapçala en aquests comicis la candidatura de CIU fent també una valoració positiva de la tasca que s’ha dut a terme al consistori els últims anys. Així, remarca, per exemple, la construcció del nou consultori i els passos per tirar endavant el polígon industrial.

Pel que fa al programa electoral, des de la federació nacionalista s’aposta per continuar impulsant la nova zona industrial com a font de riquesa i ocupació. Així mateix, Eduard Vives expressa la voluntat de treballar perquè la futura construcció de la variant no perjudiqui la vila.

Segons subratlla el candidat de CIU, la voluntat central és “continuar treballant pel poble, com hem fet fins ara”.

PP

Mariano Carbonell és l’opció del Partit Popular a Organyà. Entre les propostes electorals, assenyala que és imprescindible reactivar el polígon industrial de l’Incasòl i promoure incentius per a les empreses que vulguin instal.lar-s’hi.

Un altre dels punts del programa popular és reactivar les obres a l’església de Santa Maria per fer-la més adient al culte. Per últim, Carbonell indica que el seu objectiu final és “servir al poble amb il.lusió, més enllà de les ideologies”.

Candidatures

Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal (PSC-PM)

1. Antoni Fiol Colomar
2. Patricia Mazzocchetti Rodríguez
3. Antonio Gil Gómez
4. Erica López Viladrich
5. David Escofet Martín
6. Lourdes Travé Subeix
7. Rossend Montraveta Ritort
Suplents
1. Sadurní Betriu Boix
2. Ramon Mañanich Miguel
3. Miguel Gutiérrez Esqueta

Convergència i Unió (CIU)

1. Eduard Vives Espuga
2. Socors Baño Oller
3. Josep Oriol Pérez
4. Antoni Baraut Ubach
5. Robert Vila Patsi
6. Blanca Basas Travesset
7. Antonio Eliseo Romo Bailón
Suplents
1. Antoni Vila Baraut
2. M. Àngels Carbonell Anglada
3. Elena Belmonte Rubio
4. Joan Busquets Grau
5. Josep Llinàs Franquet
8. Maria Besora

Partit Popular (PP)

1. Mariano Carbonell Perpinyà
2. Jordi Pérez Mascó (Independent)
3. Maria Pilar Mascó Caubet
4. Josep Caballol Llahí (Independent)
5. Xavier Ubach Garcia (Independent)
6. Maria Luisa Riera Carbonés (Independent)
7. Martí Codina Pla
Suplents
1. Josep Marsol Traveset
2. M. Carme Torrent Gómez (Independent)

Mostrar formulari de contacte