Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Cabó

Eleccions 24-M: Municipi de Cabó

Josep Marqués (CiU), Xavier Bullich (Compromís X Cabó), Ventura Obiols (ERC) i Josep Maria Erill (PP), opten a l'alcaldia Els últims anys, un acord de govern ha permès governar Josep Marqués

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
19/05/2015 18:46

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE CABÓ

 

Algunes dades:

Extensió: 80 km2
Població: 98 habitants

La ramaderia de llet és la principal activitat econòmica del terme, si bé els darrers anys ha patit també, com la resta de la comarca, la reducció de les explotacions. Els antics conreus de vinyes i oliveres, havien estat predominants a la vall.

La població es troba concentrada al fons de la Vall i a tocar de la carretera, en els tres nuclis actualment habitats: Cabó, el Vilar i el Pujal, a més de diversos masos.

(Informació: CCAU)
 

Resultats de les eleccions del 2011:

De forma consensuada ha governat els darrers 4 anys com a alcalde Josep  Marqués (CiU), tot i que en els comicis va obtenir només 1 regidor, enfront dels 2 regidors deProgrés Municipal, amb Xavier Bullich al capdavant.

 

Eleccions del 24-M:

En aquestes eleccions 2015, Josep Marqués torna a presentar-se com a alcaldable de CIU per quarta vegada consecutiva, des que va rellevar Antoni Betriu. També repeteix el cap de llista de Progrés, Xavier Bullich. Per la seva banda, Esquerra-Acord Municipal opta per Ventura Obiols, que les anteriors eleccions militava a Progrés.

A Cabó es destaca la voluntat de diàleg i de treball conjunt per tirar endavant el poble "fugint dels conflictes". Els candidats de CiU, ERC i Compromís X Cabó advoquen per construir un local social i habitar un magatzem per guardar la màquina llevaneus i les cubes antiincendis. De moment, es disposa dels diners per comprar el terreny. L'obra està pressupostada en 300.000 euros. El projecte anirà a càrrec de la Diputació.

En els últims anys s'ha millorat les entrades a les masies i s'ha instal.lat un nou dipòsit per a l'abastiment d'aigua.

El PP l'encapçala en aquesta ocasió Josep Maria Erill, que vol ser una alternativa per als habitants de Cabó que no estan d'acord amb la gestió municipal actual.

Candidatures:


ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)

01. Ventura Obiols Bentanachs
02. Josep Maria Ubach Cardeñes

COMPROMÍS X CABÓ - CANDIDATURA DE PROGRÉS (CXC-CP)
01. Xavier Bullich Coll

PARTIDO POPULAR DE CATALUNYA / PARTIDO POPULAR DE CATALUÑA (P.P.)
01. Josep Maria Erill Obiols (Independent)

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Josep Marqués Castany
02. Joan Antoni Baraut Codina
 

Mostrar formulari de contacte