Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Coll de Nargó

Eleccions 24-M: Municipi de Coll de Nargó

CiU i ERC es repartiran els vots per accedir a l'alcaldia Martí Riera encapçala per primera vegada la llista republicana i Ernest Garcia lidera el projecte de Convergència, rellevant Benito Fité

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 11:07

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 - MUNICIPI DE COLL DE NARGÓ

 

Algunes dades:

Extensió:153,72 km2
Població: 587 habitants
 

Al terme de Coll de Nargó, que ocupa un extens territori a la part sud-oest de la comarca, hi predomina el bestiar boví, majoritàriament de llet tot i que el de carn va guanyant terreny. Entre els conreus, a més de les terres de pastura, cal destacar les plantacions de patata i alguns cereals. Els últims anys ha anat creixent el sector de serveis, especialment els relacionats amb el turisme: restaurants, hotels i residències-casa de pagès. El municipi disposa d’un nou museu sobre els dinosaures.

El nucli més poblat és la vila de Coll de Nargó, cap del municipi. La resta d'habitants del terme viuen entre els altres cinc pobles que conformen el municipi: Montanissell, les Masies de Nargó, Valldarques, Gavarra i Sallent.

(Informació: CCAU)

 

Resultats de les eleccions del 2011:

Progrés Municipal, encapçalat per Montserrat Ramoneda, va obtenir 3 regidors. CiU, liderada per Benito Fité, en va sumar 2; i ERC, amb Rafel Ferré, en va obtenir 2 més. IPCN-FIC (Josep Remolins) va quedar fora del consistori. Els pactes van decidir un govern entre CiU i ERC, amb Benito Fité com alcalde.

 

Eleccions del 24-M:

Les quatre candidatures del 2011 s'han reduït a dues: ERC i CiU. La formació republicana la lidera Martí Riera i la llista de Convergència l'encapçala Ernest Garcia, número 2 el 2011 de Rafel Ferré. Benito Fité, alcalde les últimes legislatures, ocupa el número 3.

Ernest Garcia, de CiU, remarca la voluntat de treballar pel poble, "tal i com ja s'ha fet els últims anys a govern, malgrat les dificultats econòmiques". La pròxima legislatura proposa encarar la recta final de l'electrificació de la vall de Sallent, un projecte que s'ha desencallat. També creu imprescindible consolidar el model Dinosfera per atraure més turisme familiar i d'escoles a través de la nova museïtzació. Finalment, considera un tema cabdal aconseguir la modernització del reg de Coll de Nargó i acabar d'arranjar alguns accessos i carrers.

Per la seva banda, Martí Riera (ERC) ja ha avançat que la seva candidatura està formada majoritàriament per independents. Entre les propostes principals, Riera es marca com a fita "augmentar la implicació i participació de la gent en les decisions de l'Ajuntament" i "tenir en compte tots i cadascun dels nuclis del municipi". Des de la formació republicana es vol treballar per potenciar l'àmbit turístic, aprofitant el paisatge, el patrimoni i la cultura, amb la importància vital de l'Espai Dinosfera.


Candidatures:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Martí Riera i Rovira
02. Guillem Vidal Berron
03. Maria Rosa Vidal Miró
04. Juan Miró Silva
05. Elisabet Garrabou Batllori
06. Núria Nadal Fàbrega
07. José Perpiñà Daura
SUPLENTS:
01. Angela Alis Bertran
02. Manuel Perdigues Farre
03. Francisco Martin Ferre
04. Esther Sagués Vigo
05. Mercé Bach Puig
06. Francesc Marot Segura
07. Dubost Sandrine
08. Aitor Sort Nadal
09. Marc Gutiérrez Salas
10. Maria Pilar Betriu Blasco

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Ernest Garcia Ferràs
02. Marta Soca Moreno
03. Benito Fité Vergé
04. Josep Albert Aubet Guàrdia
05. Lluís Ribes Masana
06. Meritxell Feixes Betriu
07. Natàlia Espín Xifró
SUPLENTS:
01. Jaume Pujol Blanc
02. Manel Nadal Fàbrega
 

Mostrar formulari de contacte