Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Fígols i Alinyà

Eleccions 24-M: Municipi de Fígols i Alinyà

ERC i CiU concorren a les eleccions del pròxim 24 de maig L'històric Joan Riu intentarà recuperar l'alcaldia, que ha ocupat els darrers quatre anys Jordi Sala

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 17:44

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE FÍGOLS I ALINYÀ

Algunes dades:

Extensió:102, 24 km2
Població: 260 habitants

La ramaderia de llet és l'activitat econòmica predominant al municipi de Fígols i Alinyà. També hi ha algunes explotacions de porcí i d'aviram i conreus de patates. Fins a començaments del segle XX, la fusta dels boscos d'Alinyà es baixava en rais pel Segre. Hi ha alguns establiments de turisme rural. La Muntanya d'Alinyà, de 5.350 hectàrees, és un espai natural que vol dinamitzar el municipi.

Els nuclis més poblats del terme són els que li donen nom: Fígols i Alinyà. La resta de la població viu als pobles de l'Alzina, Canelles, Llobera, Perles, les Sorts, la Vall del Mig i Voloriu.

(Informació: CCAU)

 

Resultats de les eleccions del 2011:

El resultat final va donar un empat a 3 regidors entre CIU (Joan Riu) i ERC (Jordi Sala). Progrés Municipal (Nativitat Tomàs) va aconseguir 1 regidor. El pacte de govern entre Progrés i ERC va donar l'alcaldia a Jordi Sala, rellevant Joan Riu, que havia estat alcalde des del 1983.

 

Eleccions del 24-M:

Jordi Sala, d'ERC, ha fet un bon balanç de la darrera legislatura "malgrat les restriccions econòmiques". Entre les actuacions que s'han dut a terme destaca la portada d'aigua a algunes zones habitades, el dipòsit nou a Perles i el soterrament de canonades. "Tenim ganes de treballar i buscar recursos", afirma Sala.

Pel que fa als nous projectes, indica que es vol arranjar el magatzem municipal de Fígols i aconseguir el canvi d'enllumenat. Una altra de les actuacions previstes és l'adequació de l'accés a Fígols pel Pont d'Espia i l'arranjament d'alguns carrers.

Per la seva banda, Convergència i Unió es marca com a objectiu recuperar l'alcaldia, que havia liderat Joan Riu des del 1983. La número 2 de la candidatura, Roser Andújar, considera que a l'equip de govern actual "li ha mancat iniciatives". En aquest sentit, CiU aposta per l'atenció a la gent gran, l'arranjament de les fonts i els camins. "El turisme és un actiu que també volem aprofitar", ha manifestat.


Candidatures:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Jordi Sala i Solans
02. Margarida Espunyes Espunyes
03. Guillem Carbonell Sanchez
04. Ignasi Finestres i Tomàs
05. Roser Casals Graell
06. Andrés Gutiérrez i Esqueta
07. Yolanda Sort Vela
SUPLENTS:
01. José Balletbo i Miró
02. Meliton Grau i Potrony
03. Juan Carlos Lopez Sanchez
04. Anna Obiols Parramon

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
Candidatura número: 117
01. Juan Riu Perefarré
02. Roser Andújar Garcia
03. Ingrid Grau Medeiros
04. José Ma Cequiel Escardíbul
05. Mercedes Muro Vazquez
06. Raquel Porta Obiols
07. Nati Tomàs Eroles
SUPLENTS:
01. Maria Dolors Costas Campón
02. Rosa Medeiros Julia

Mostrar formulari de contacte