Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de les Valls d'Aguilar

Eleccions 24-M: Municipi de les Valls d'Aguilar

oncorren als comicis dues candidatures: Independents per les Valls d'Aguilar-Candidatura de Progrés i Convergència i Unió Opten a l'alcaldia Rosa Fàbrega i Dolors Vidal

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 19:05

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE LES VALLS D’AGUILAR

 

Algunes dades:

Extensió:124,53 km2
Població: 298 habitants
 

El terme de Valls d’Aguilar és eminentment agrícola i ramader. Hi predomina el bestiar boví de llet, a més d'alguns ramats d'ovelles. És de destacar l'existència d'un escorxador de porcs i una fàbrica d'embotits.

El nucli més poblat és Noves de Segre, cap de municipi. Els altres pobles del terme són Anyús, Argestues, Bellpui, Berén, Biscarbó, Castellàs del Cantó, els Castells, Espaén, la Guàrdia d'Ares, Junyent, Malgrat, Miravall, Taús i Trejuvell.
 

(Informació: CCAU)

 

Resultats de les eleccions del 2011:

En les darreres eleccions hi va haver un empat a tres regidors, entre IVA-Progrés Municipal (Dolors Vidal) i AIDEVA (Joan Guàrdia). CiU (Jesús Bentanachs) va sumar 1 regidor. Finalment, van pactar AIDEVA i CiU. Per motius personals, Joan Guàrdia, escollit alcalde, va ser substituït un cop començada la legislatura per Rosa Fàbrega.

 

Eleccions del 2015:

Rosa Fàbrega, alcaldessa des de fa 3 anys, lidera la llista de CiU. L'alcaldable es mostra satisfeta de la feina feta durant la darrera legislatura "en què s'ha aconseguit endreçar els comptes de l'Ajuntament, dinamitzar socioculturalment el municipi i fer diverses obres". En aquest darrer apartat, destaca l'habilitació la construcció de carrers a diversos nuclis, la millora del cementiri als Castells, portades d'aigua, la restauració de diverses esglésies i la millora del clavegueram, a més de la construcció de centres cívics.

Fàbrega insisteix també en el treball que s'ha dut a terme "per acabar conflictes i pacificar els municipis". Cara als pròxims 4 anys, CiU planteja la recuperació dels camins que uneixen els 13 municipis de les Valls d'Aguilar, per a la qual cosa ja es disposa de subvenció. Al voltant de la ruta es crearia un producte turístic. Altres propostes són continuar l'arranjament de la carretera cap a Taús i els Castells, fer un casal d'avis i gravar un documental de les dones del municipi.

L'altra candidata és Dolors Vidal, d'Independents per les Valls d'Aguilar, que va ser alcaldessa la legislatura del 2007 al 2011, a més d'estar implicada en la política municipal des del 2003. Vidal confia a recuperar l'alcaldia "perquè durant els últims 4 anys no s'ha treballat bé i s'han apujat els impostos". Així mateix, lamenta que "s'ha actuat amb manca de rigor en alguns temes, amb la consegüent pèrdua de subvencions".

Independents per les Valls d'Aguilar advoquen per recuperar el projecte d'obrir el centre cívic de Noves per a totes les edats. Així mateix, es comprometen "a defensar els béns comunals, congelar tributs, acabar la carretera fins als Castells i dur a terme actuacions de primera necessitat a cada un dels nuclis del municipi". Vidal comenta: "nosaltres som capaços de fer-ho possible, tenint en compte que moltes de les obres que s'han fet realitat ara les havia gestionat Progrés".

 

Candidatures:


INDEPENDENTS PER LES VALLS D’AGUILAR - CANDIDATURA DE PROGRÉS (IIVA-CP)
01. Mª Dolors Vidal Guiu (Independent)
02. Maria Rosa Bullich Farràs (Independent)
03. Benjamin Guardia Capdevila (Independent)
04. Antonio Graell Julià (Independent)
05. Rosendo Cervos Bullich (Independent)
06. Martí Casals Fuste (Independent)
07. Jordi Ritort Ferrús (Independent)
SUPLENTS:
01. Jose Martínez Hernandez (Independent)
 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Rosa Maria Fàbrega Romà
02. Joan Bullich Rojals
03. Francesc Caminal Bullich
04. Eva Franco España
05. Bernhard Peter Franz Krengel
06. Mª Mercedes Cases Torra
07. Fructuoso Canals Vidal
SUPLENTS:
01. Sara Cecília Martí Torres
02. Marta Tortós Serras
03. José Mª Escabrós Colom
04. Antoni Montané Juanchic
05. Juan Besolí Bosch
06. Pedro Rojals Tarrés
07. Elena Malgrat Buchaca
08. Salomé Escribà Oliva
09. Laura Cabrera Mitjana
 

Mostrar formulari de contacte