Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Montferrer i Castellbò

Eleccions 24-M: Municipi de Montferrer i Castellbò

Albert Marquet (CiU) té assegurada l'alcaldia, ja que no s'hi ha presentat cap altra candidatura La pròxima legislatura es continuarà duent a terme millores de serveis als municipis i potenciant el turisme

Eleccions Municipals 2015 - Logo
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 10:47

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE MONTFERRER I CASTELLBÒ

Extensió:177,46 kms2
Població:1027 habitants

L'agricultura i la ramaderia es mantenen com la principal activitat econòmica del municipi, tot i que el sector de serveis ha crescut considerablement. Aquest augment es veu reflectit en els establiments hotelers i de restauració, situats a la part més baixa del terme, i en l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm. També es compta amb un golf a Aravell. A més, dins del terme hi ha una serradora.

Montferrer i Castellbò és també el municipi amb més nuclis de població de la comarca: Alvet, Aravell, Avellanet, Bellestar, Canturri, Carmeniu, Casso-vall, Castellbò, Castellnovet, Guils del Cantó, Montferrer, Pallerols, Sant Andreu, Santa Creu, Sarcèdol, Saulet, Seix, Solans, Turbiàs, Vilamitjana i Vilarrubla, a més dels despoblats de les Eres, Sendes i Solanell.

Com gairebé tots els municipis de la comarca, Montferrer i Castellbò ha patit, des de mitjan segle XX, una forta davallada de població. Han recuperat habitants els nuclis situats a la part més baixa del terme, mentre que a la resta s'ha aturat el procés regressiu.

(Informació: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)

Resultats de les eleccions del 2011:

L'alcaldia va ser per a CiU (Jordi Calvet), que liderava l'única candidatura que es va presentar.

Eleccions del 2015:

Jordi Calvet, que ha estat alcalde els dos últims anys, passa en aquesta ocasió a ser el número 2 de la candidatura convergent i cedeix el relleu a Albert Marquet, que ja ha format part de l'equip de govern de Montferrer i Castellbò.

Malgrat la conjuntura econòmica, Marquet ressalta la voluntat de continuar duent a terme millores de serveis al municipi i seguir potenciant el turisme. Entre els projectes de futur hi ha, per exemple, la millora de les cunetes de la carretera que va d'Aravell a Castellbò. Una altra de les prioritats és continuar amb les activitats socials i culturals "per unir el poble".

Els últims anys, tot i la política d'estalvi, s'ha finalitzat més de 30 obres en diversos nuclis del municipi per un valor d'1,1 milions d'euros. Marquet destaca l'adequació de l'aparcament a l'entrada del poble d'Aravell o l'asfaltat del tram de carretera entre la cruïlla de l'aeroport i l'encreuament cap a aquest nucli.


Candidatures:

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Albert Marquet Lacaya
02. Jordi Calvet Vila
03. Antoni Navinés Miró
04. Mª Teresa Duró Martell
05. Josep Ullés i Fons
06. Juana Mallafré Aymerich
07. Joan Vilanova Carmaniu
08. Joan Baró Gannau
09. Maria Massana Cortina
10. Francisco Gómez Obejo
SUPLENTS:
01. Juan Alrich Castell
02. Aleix Rispa Buchaca
03. Joan Carrera Fontelles
04. Josep Mª Rico Nogales
05. Lorena Fernández Abollo
06. Benito Puigdemasa Iscla
07. Francesc Xavier Mitjana Giró
08. Montserrat Caminal Rabasa
09. Ana Rabasa Roca

 

Mostrar formulari de contacte