Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Ribera d'Urgellet

Eleccions 24-M: Municipi de Ribera d'Urgellet

Cinc partits concorren a les eleccions: ERC, Compromís, CiU, el Partit Popular i Solidaritat Antoni Capdevila, alcalde des de fa 24 anys, es disputa l'alcaldia amb Josefina Lladós, Andreu Marsà, Paquita Martín i Clara Bayona
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 19:10

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE RIBERA D’URGELLET

 

Algunes dades:

Extensió: 104,90 km2
Població: 963 habitants
 

Al terme de Ribera d'Urgellet hi ha algunes de les explotacions ramaderes més grans i modernitzades de la comarca, amb extensos prats de pastura. L'activitat econòmica s'ha anat diversificant amb l'obertura de diversos establiments de restauració i allotjaments rurals. També en destaca una coneguda formatgeria.

Travessen el terme les carreteres generals C-14 i N-260, a tocar de les quals hi trobem els nuclis més poblats (el Pla de Sant Tirs, Arfa, Adrall i la Parròquia d'Hortó). A Castellar de Tost i Montant s'hi arriba per carreteres locals asfaltades.

 

(Informació: CCAU)

 

Resultats de les eleccions 2011:

L'alcaldia va ser per a CiU, renovant Antoni Capdevila, amb 4 regidors. ERC-Acord Municipal, encapçada per Joan Guitart, va sumar 3 regidors. El PP, que comptava amb Juan Carlos Donaire, no va obtenir representació.

 

Eleccions del 2015:

A Ribera d'Urgellet es presenten cinc candidatures: ERC, Compromís X Ribera d'Urgellet, CiU, Partit Popular i Solidaritat Catalana per la Independència.

L'alcalde més veterà de l'Alt Urgell, Antoni Capdevila, que ocupa l'alcaldia des de l’any 1991, opta enguany a la reelecció amb Compromís X Ribera d'Urgellet, deixant Convergència i Unió. Capdevila remarca que vol continuar "defensant els interessos del municipi i adaptant les propostes a la conjuntura econòmica".

En relació amb la darrera legislatura, el cap de llista de Compromís en fa una valoració positiva "tenint en compte que no es van fer grans promeses i la nostra tasca s'ha basat en fomentar el benestar de la gent perquè no marxi i mantenir els serveis, cosa que volem continuar fent". Amb tot, també recorda grans inversions, que superen els 3 milions d'euros, com la Via Verda, l'arranjament de camins a Adrall, la xarxa d'aigua a Montant de Tost l'adequació de la carretera a Torà, a més de la millora del canal d'aigües braves i el pou de gel a Arfa.

L'opció política d'ERC l'encapçala Josefina Lladós, que les anteriors eleccions anava de número 2 i ha format part de l'oposició. "Ara hem vist com funciona l'Ajuntament i sabem amb certesa què és el que cal canviar", remarca la candidata republicana. Lladós qüestiona la poca transparència del consistori de Ribera d'Urgellet, "en què cal una renovació".

ERC porta com a lema "Per un ajuntament de tots" i vol treballar "de forma eficient i rigorosa, controlant l'economia municipal". També planteja un altra manera de governar "respectant tothom i escoltant i consultant la gent sobre els projectes que es vulguin tirar endavant". Per Josefina Lladós, "les propostes poden coincidir, però no l'actitud".

La candidatura de CiU la lidera Andreu Marsà, que manifesta la voluntat de "treballar i guanyar-se la confiança de la gent". Marsà es mostra convençut que, tot i que el balanç dels darrers quatre anys no és negatiu, "cal apostar pel canvi i la renovació". Entre els projectes que planteja hi ha la millora del clavegueram, la renovació de l'enllumenat i canvis en la captació de l'aigua".

Per últim, Clara Bayona és la cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència. Comparteix el discurs de canvi al municipi i defensa que la gent que ve de fora s'involucri en la política municipal. "Volem un nou ajuntament i posar-lo a disposició de tots i no només d'uns quants", afirma. Entre les propostes del seu grup destaca, "per donar vida al poble", fer un mercat setmanal d'artesania i impulsar un agrupament escolta per a joves. També es vol aclarir la gestió dels animals abandonats al municipi.

La candidata del Partit Popular és Francisca Martín, que havia tingut un negoci al Pla de Sant Tirs. (RàdioSeu no ha pogut localitzar aquesta candidata)

 

Candidatures:

 

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Josefina Lladós i Torrent
02. Miquel Caminal ì Cerdà
03. Bernabé Fernàndez i Hernando
04. Joan Venanci Guitart i Pubill
05. Neus Martin Ramos
06. Isabel Vila Planavila
07. David Arpa Lecum
SUPLENTS:
01. Eduard Lladós i Pons
02. Eduard Cerqueda Ubach
03. Carlos Fenes i Gonzalez
04. M. Àngels Arnau Vilarrubla

COMPROMÍS X RIBERA D’URGELLET-CANDIDATURA DE PROGRÉS (CxRu-CP)
01. Antoni Capdevila Terradellas
02. Jesus Doria Parramon
03. Maria Majoral Isal
04. Maria Josep Puigvert Bonfill
05. Juan Planavila Planavila
06. Xavier Farre Escales
07. Mª Rosa Majoral Roca
SUPLENTS:
01. Pere Sinfreu Alrich
02. Albert Gomà Grau
03. Purificación Martín Monge

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Andreu Marsà Viles
02. Felip Esteruelas Ventura
03. Thais Pallarés Ramon
04. David López Bochs
05. Modesto Sánchez Zambrana
06. Joan Nadal Parramon
07. Sònia Jorge Giménez
SUPLENTS:
01. Josep Coromina Pau
02. Josep Ramos Caro
03. Núria Grau Ferraut
04. Joaquin Ubal Pérez
05. Josefa Garcia Garcia
06. Rosa Maria Erola Armengol

PARTIDO POPULAR (P.P.)
01. Francisca Martín Suárez
02. Giovanna d’Alessandro
03. Manuel Rodríguez Aires
04. José Luís Almazán Garate
05. Evaglio Sánchez Álvarez
06. Lucas Amador Gil del Pino
07. Sergio Muñoz González

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA (SI-Solidaritat)
01. Clara Bayona Mendoza
02. Guillem de Prades Requena
03. Josep Duran Assens
04. Núria Perea Ruzafa
05. Xavier Segòvia Muñoz
06. Jordi Omar Nawaz Anglada
07. Manel Valldeneu Rossell

Mostrar formulari de contacte