Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi d'Oliana

Eleccions 24-M: Municipi d'Oliana

Presenten candidatura CiU i Fem Oliana-Acord Municipal Miquel Sala, actual alcalde, i Carmen Lostao, opten a l'alcaldia
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 13:19

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI D’OLIANA

 

Algunes dades:

Extensió: 31,92 km2
Població: 1.870 habitants
 

La base econòmica d'Oliana, tradicionalment agrària, s’ha vist alterada aquests últims temps per diversos factors. Cal tenir en compte la construcció del pantà que porta el nom del municipi i que fou inaugurat l'any 1959 i també l’afectació de la construcció del pantà de Rialb. D’altra banda, també va ser important la instal.lació, als anys seixanta, de la fàbrica de petits electrodomèstics Taurus, de la qual en va passar a dependre, directament o indirectament, bona part de la població.

Més recentment, el sector industrial s'ha diversificat amb petites iniciatives empresarials. Els serveis i el turisme van creixent en dinamisme i incidència socio-econòmica. Entre els projectes de futur cal destacar el d'una àrea d'esports nàutics mitjançant la construcció d'una llenca d'aigua estable a la cua de l'embassament de Rialb.

Gairebé tota la població del municipi es concentra a la vila d'Oliana. La resta viu als nuclis de les Anoves i del castell d'Oliana.

(Informació: CCAU)

 

Resultats de les eleccions 2011:

L'alcaldia va ser per a CIU, estrenant-se com a alcalde Miquel Sala, amb 5 regidors. Progrés Municipal, liderat per Antoni Vilaginés, va sumar 4 regidors, només un vot per sota de l'altre candidat. Cal recordar que el 2007 ja només tres vots van decantar l’alcaldia d’Oliana, que va ocupar en aquella ocasió Antoni Vilaginés, del PSC-Progrés.

 

Eleccions del 2015:

A Oliana han presentat candidatura CiU i Fem Oliana-Acord Municipal. Enguany no es presenta Progrés Municipal.

Miquel Sala encapçala novament la candidatura de CiU a Oliana, després de 4 anys com a alcalde i amb ganes de continuar per tancar projectes ja iniciats, tot i que a l'espera de tenir més disponibilitat econòmica. La ràtio d'endeutament ha baixat al consistori olianès la darrera legislatura del 108 al 62 per cent.

Com a qüestions històriques assolides els últims anys, Sala destaca la finalització dels regs compensatoris i la compra de la caserna de la Guàrdia Civil. En els projectes de futur, hi ha el manteniment de serveis bàsics del poble, com el clavegueram o alguns carrers. També es planteja el canvi d'enllumenat i la millora de la zona esportiva, a més del foment d'activitats culturals.

Com a alternativa a CiU, irromp Fem Oliana-Acord Municipal, partit encapçalat per Carme Lostao. "Oferim compromís, responsabilitat, valorar les persones per sobre de tot i capacitat de servei", assegura. El compromís de la candidatura és fer de la cultura i el paisatge un altre motor econòmic i social del municipi.

L'objectiu que es marca l'equip, d'una esquerra plural i amb vocació interclassista, és fomentar la consulta permanent amb els veïns, la col.laboració entre els dos grups municipals i una nova manera de fer política participativa". Les prioritats passen pel manteniment i la neteja del poble, acabar la plaça de la Reguereta, regular la circulació interna i la creació d'un Ateneu, entre d'altres.

 

 

Candidatures:

 

FEM OLIANA - ACORD MUNICIPAL (FO - AM)
01. Maria Carmen Lostao i Otero
02. Jordi Canes Obiols
03. Buenaventura (Ventura) Molleví Muntada
04. Josep Coma Solé
05. Carlos Pujol Vidal
06. Antoni Ginestà Ros
07. Joan Obiols i March
08. Ingrid Campabadal Sabaté
09. Antonio Vilaginés Vila
 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Miquel Sala Muntada
02. Pedro Luis Morán Ortigosa
03. Ricard Pérez Llordes
04. Marc Solanelles Solans
05. Maria Carme Sala Sala
06. Nil Beltoldrà López
07. Isabel Villegas López
08. Pere Estany Serra
09. Sara Moncunill i Colell
SUPLENTS:
01. Judit Senarriaga Esteve
02. Juan Carlos Madrid Olmo
03. Joan Marc Martín Falla

 

Mostrar formulari de contacte