Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi d'Organyà

Eleccions 24-M: Municipi d'Organyà

Quatre partits opten a l'alcaldia: Compromís X Organyà, CiU, PP i ERC Les llistes les encapçalen Antoni Fiol, Celestino Vilà, Mariano Carbonell i Sergi Parramon
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 15:10

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI D'ORGANYÀ
 

Algunes dades:

Extensió:11,54 km2
Població: 841 habitants
 

La majoria de les terres de conreu d’Organyà són ocupades actualment per farratges per al bestiar boví, tant de llet com per a l'engreix. La bona comunicació d'Organyà ha fet créixer els serveis relacionats amb el turisme. A més dels establiments de restauració, hi ha un càmping, un alberg i s'està potenciant de forma especial els vols en parapent. La població es concentra a l'únic nucli del terme, la vila d'Organyà.

(Informació: CCAU)

 

Resultat de les eleccions del 2011:

El 2011 Progrés Municipal, encapçalat per Antoni Fiol, va obtenir 4 regidors. CiU, liderada per Xavier Vives, en va aconseguir 3. El PP, en què repetia Mariano Carbonell com a cap de llista, no va aconseguir representació.

 

Eleccions del 2015:

Quatre partits opten a l'alcaldia d'Organyà: ERC-Acord Municipal, Compromís X Organyà-Candidatura de Progrés, el Partit Popular i CiU.

Antoni Fiol, que ja porta 8 anys com alcalde, torna a liderar la llista de Compromís X Organyà. Tot i la crisi econòmica, Fiol destaca dels seus anys al govern "una inversió superior als 4 milions d'euros, amb les obres del consultori i la col.legiata". Així mateix, subratlla el fet que s'ha sanejat l'economia municipal i no s'ha requerit cap intervenció en aquest àmbit. "Els pagaments ja els fem a 15 dies", explica.

En relació amb la pròxima legislatura, Fiol proposa finalitzar la renovació de l'enllumenat públic i obrir alguns dels vials del poble per millorar la mobilitat. Pel que fa a la creació de llocs de treball, Compromís planteja la reutilització de la nau industrial de Taurus, ara en desús. També s'està pendent del polígon industrial, a càrrec de l'Incasòl. Finalment, es posa sobre la taula la necessitat de crear una sala polivalent tancada, un espai lúdic a l'escorxador i adaptar una zona de l'Ermita de Santa Fe com a allotjament per a estades turístiques religioses o socials, amb un pla d'usos concret.

Les propostes de CiU les defensa Celestino Vilà, que ja va formar part de CiU a l'inici de la democràcia i ara s'ha tornat a involucrar en política "perquè sempre m'ha agradat fer coses pel poble". L'expresident del Club de Futbol Organyà planteja promocionar el turisme, modificar el Pla urbanístic, treballar per tirar endavant el polígon industrial i, sobretot, intentar que no es tregui el pas de la carretera N-260 per l'interior del nucli.

Vilà, que substitueix Eduard Vives, creu que els últims anys no s'ha treballat adequadament per mantenir alguns elements emblemàtics del municipi, com la Font Bordonera, els parcs infantils o l'escola. "Volem sentir-nos orgullosos d'Organyà i hem format un equip amb ganes d'anar endavant i fer les coses bé", remarca.

Per la seva banda, Mariano Carbonell, amb llarga experiència com a regidor al consistori, torna a encapçalar la llista popular amb propostes com la modificació del Pla Urbanístic i la facilitació dels tràmits al consistori. D'altra banda, el PP té clar que cal treballar perquè la carretera N-260 continuï donant vida a la vila.

Carbonell, que vol recuperar el regidor perdut el 2011, també inclou en el seu programa electoral soterrar alguns contenidors del nucli, potenciar la Font Bordonera i retornar a l'Ajuntament la gestió de l'aigua. "Tenim la voluntat de fer avançar Organyà i, més enllà dels partits, tots hem de batallar plegats", assevera.

Per últim, en aquestes eleccions torna a presentar-se a Organyà una candidatura d'ERC, després d'engegar-se novament la secció local. La llista la lidera Sergi Parramon, que destaca el fet que s'ha aconseguit "un equip nou, transversal i amb moltes ganes de treballar". En aquest sentit, l'alcaldable remarca que "cal un canvi i evitar la desconnexió de l'Ajuntament amb la gent".

De cara als pròxims 4 anys, Parramon centra els seus eixos de treball en portar gent al poble i aprofitar-ne el potencial. Així mateix, advoca per "endreçar la vila i dignificar els espais públics, com els parcs infantils". El cap de llista republicà insisteix: "no venim a manar, sinó a que ens mani la gent, i estem oberts a un govern de concentració".

 

Candidatures:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)
01. Sergi Parramon Garcia
02. Àngela Tarrés i Simon
03. Pere Josep Roy i Romero (Independent)
04. Francisco Bonet i Calderó (Independent)
05. Jordi Vilana Vilarrubla (Independent)
06. Raquel Torruella Martinez (Independent)
07. Jose Maria Sansegundo i Roig
SUPLENTS:
01. Joel Boix i Codina
02. Ana del Rio Díaz de Liaño (Independent)
03. Salvador Vilana i Balletbó (Independent)
04. Juan Vilana Sole (Independent)

COMPROMÍS X ORGANYÀ - CANDIDATURA DE PROGRÈS (PSC-PMC)
01. Antoni Fiol Colomar (Independent)
02. Antonio Gil Gomez (Independent)
03. Paula Martínez Rodríguez (Independent)
04. David Guardiola Acosta (Independent)
05. Sandra Estragués Travé (Independent)
06. Enric Mañanich Miquel (Independent)
07. Joan Puigdemasa Torrent (Independent)
SUPLENTS:
01. Miquel Gutierrez Esqueta (Independent)
02. Montserrat Finestres Ginesta (Independent)

PARTIDO POPULAR DE CATALUNYA / PARTIDO POPULAR DE CATALUÑA (P.P.)
01. Mariano Carbonell Perpinyà
02. Anna Colom Tartera
03. José Sabria Joval (Independent)
04. Maria Lluïsa Ubach Guàrdia (Independent)
05. Miquel López Sánchez
06. Diego Llana Esqueta
07. Martin Codina Pla
SUPLENTS:
01. Josep Marsol Travesset
02. Manel Obiols Obiols (Independent)

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Celestino Vilà Betriu
02. Eduardo Vives Espuga
03. Ana Isabel Manrique Pérez
04. Josep Obiols Pérez
05. Miriam Carrera Rubio
06. David Aranda Montero
07. José Porta Terres
SUPLENTS:
01. Maria Espugas Rubio
02. Maria Planes Sarrat
03. José Domingo Cerezo Garcia
04. Jordi Rojals Guardia
05. Robert Vilà Patsi
06. Antoni Baraut Ubach
07. Josep Maria Vives Fusté
08. Mª del Perpetuo Socorro Baño Oller

Mostrar formulari de contacte