Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions municipals: Municipi de Fígols i Alinyà

Eleccions municipals: Municipi de Fígols i Alinyà

Joan Riu, l'alcalde més veterà de l'Alt Urgell, opta a la reelecció per CIU ERC i Progrés Municipal advoquen pel canvi polític
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
20/05/2011 17:30

MUNICIPI DE FÍGOLS I ALINYÀ

Extensió:
102, 24 km2
Població:
289 habitants

La ramaderia de llet és l'activitat econòmica predominant al municipi de Fígols i Alinyà. També hi ha algunes explotacions de porcí i d'aviram i conreus de patates. Fins a començaments del segle XX, la fusta dels boscos d'Alinyà es baixava en rais pel Segre. Hi ha alguns establiments de turisme rural.La Muntanya d'Alinyà, de 5.350 hectàrees, és ara per ara l'actuació territorial més important en l'àrea de mediambient de l'Obra Social de CatalunyaCaixa.

Els nuclis més poblats del terme són els que li donen nom: Fígols i Alinyà. La resta de la població viu als pobles de l'Alzina, Canelles, Llobera, Perles, les Sorts, la Vall del Mig i Voloriu.

Eleccions municipals

L’alcaldia de Fígols i Alinyà és a mans d’un històric de CIU, Joan Riu, que pel que fa als últims quatre anys ha governat amb quatre regidors, enfront de dos d’ERC-AM i un de Progrés Municipal.

Joan Riu, l'alcalde més veterà de l'Alt Urgell, repeteix com a alcaldable de CIU per al pròxim 22 de maig, mentre que ERC presenta novament Jordi Sala. Progrés pel Pirineu proposa com a cap de llista Natividad Tomàs, que substitueix Josep Miró.

CIU

Després de 28 anys al capdavant del consistori de Fígols i Alinyà, Joan Riu afirma que afronta aquestes eleccions “amb la mateixa il.lusió” que en d’altres comicis i amb molts reptes per fer anar endavant el municipi. Així, detalla que el programa de CIU inclou la millora de les carreteres que porten a cinc masies aïllades i la construcció d’una piscina municipal a Fígols.

Entre els projectes també inclou la construcció d’una plaça infantil a l’Alzina, la millora de la xarxa d’aigua a la Vall del Mig i un local social a Alinyà.
Riu destaca l’experiència de govern de la seva candidatura i espera treballar en positiu per al municipi.

Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal

Jordi Sala torna a encapçalar la candidatura d’ERC amb l’objectiu de governar i oferir una bona opció de canvi, després de 32 anys de govern de CIU. El compromís de l’alcaldable és “preocupar-se més per les coses del municipi” i pensar, especialment, “en la gent gran i en els infants”. Alhora, també considera imprescindible garantir tots els serveis bàsics a les cases aïllades.

Entre els projectes del programa electoral, es destaca la construcció d’un nou local social ubicat en un antic molí de Fígols que, a més a més, esdevindria museu, i un altre centre cívic a la Vall d’Alinyà. Pel que fa a la muntanya d’Alinyà, Sala expressa la voluntat de col.laborar amb els promotors de la planta de biomassa.

Progrés del Pirineu-Progrés Municipal

La candidatura de Progrés del Pirineu proposa als veïns de Fígols i Alinyà participar de forma directa i activa en el govern del municipi impulsant des de l’Ajuntament la democràcia participativa. Així, aposten per la creació de Consells de Poble, amb trobades periòdiques amb els veïns i representants de tots els nuclis i barris.

La llista encapçalada per Nativitat Tomàs advoca “per una nova etapa de canvi tranquil”, fomentant la transparència. L’oposició també posa de manifest “la passivitat de la majoria governant” en projectes com la planta de biomassa.

Candidatures

Progrés del Pirineu (PM)

1. Natividad Tomàs Eroles
2. Carlos Puit Casals
3. Francisco Domingo Barnils
4. Juan Llena Puit
5. José Tarrés Simón
6. Roser Casals Graell
7. Tomàs Sarradell Estragués
Suplents
1. Joan Sort De Matos
2. Anna Rovira Farré
3. Joan Soler Grau

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal

1. Jordi Sala Solans
2. Manel Cortina Espuñes
3. Ignasi Finestres Toma`s
4. Marta Balletbó Vilarrubla
5. Joan Carles López Sánchez
6. Andreu Gutiérrez Esqueta
7. Joan Espuñes Tarrés
Suplents
1. Josep Fusté Orrit
2. Meliton Grau Potrony
3. Montserrat Rodríguez Ginesta
4. Pilar Simón Bullich
8. Josep Balletbó Miró

Convergència i Unió (CIU)

1. Joan Riu Perefarré
2. Lluïsa Casals Sort
3. José Maria Cequiel Escardíbul
4. Rosario García Andújar
5. Mercedes Muro Vázquez
6. Ramon Porta Obiols
7. Josep Puit Puit
Suplents
1. Josep Maria Espuñes Roca
2. Martí Traveset Piqué

Mostrar formulari de contacte