Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els agents rurals acosten la fauna pirinenca als alumnes de l'Escola Pau Claris

Els agents rurals acosten la fauna pirinenca als alumnes de l'Escola Pau Claris

L'activitat es va dur a terme el passat 14 de febrer Els joves van poder tocar i veure de prop una crani de cèrvol, unes banyes d'isard i de cabirol, a més de plomes de voltor

Pau Claris - Visita Agents Rurals 2012
Pau Claris - Visita Agents Rurals 2012
05/03/2012 10:55

El passat 14 de febrer els alumnes de cinquè curs de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell van rebre la visita de dos agents rurals. L'activitat es va dur a  terme amb la projecció d'un vídeo i les explicacions dels professionals, que van centrar-se en la fauna pirinenca. Els joves van poder tocar i veure de prop un crani de cérvol, unes banyes d'isard i de cabirol, a més de plomes de voltor.

Des del centre es valora molt positivament aquesta activitat, que podria tornar-se a repetir en els pròxims cursos.

 

Text de l'alumnat sobre l'activitat:

"El dia 14 de febrer de 2012 van venir dos agents rurals a l’ escola a explicar-nos la seva feina i a ensenyar-nos uns quants animals dels nostres boscos. Ens van passar un vídeo sobre aquests animals i, vam veure que al cérvol li cauen les banyes cada any i és l’herbívor més gran de la comarca. També vam poder observar que els isards canvien el seu pelatge a l’ hivern i que el cabirol és més petit que el cérvol. Vam veure que les truites viuen als rius nets i oxigenats, les llebres tenen les orelles i les potes més llargues que el conill...

Però també hi havia ocells com el gall fer, que a l’ hivern només menja fulles de pi, el picot negre, que amb el seu bec fi, caça insectes i fa el seu niu als arbres, i l’ ànec coll verd. La femella de l’ànec coll verd és més petita que el mascle, l’ abellerol, un ocell que menja insectes i fa els seus nius a la muntanya... o el voltor que és un ocell rapinyaire. Si hi ha un animal mort al bosc, hi poden anar a menjar fins a vint voltors... i molts més!
Finalment i després de tenir molta informació, vam fer uns jocs per endevinar animals a partir d’algunes pistes. Els agents forestals ens van portar un crani de cérvol i, ens van passar banyes d’isard i de cabirol i plomes de voltor. Va ser molt divertit perquè vam aprendre més de la fauna pirinenca".

Mostrar formulari de contacte