Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els agents rurals atrapen 3 caçadors furtius prop de la Reserva Nacional de Caça de Boumort

Els agents rurals atrapen 3 caçadors furtius prop de la Reserva Nacional de Caça de Boumort

10/10/2008 13:29

El cos d’Agents Rurals (CAR) del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha dut a terme recentment diverses actuacions contra la caça furtiva en la zona de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, que abasta les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, i que han donat com a resultat la identificació de 3 caçadors furtius.

El primer furtiu va ser interceptat pels agents rurals, de nit, amb una arma prohibida proveïda de silenciador per tal de no aixecar sospites pel soroll dels trets. Posteriorment, es van identificar els altres furtius: un anava acompanyat d’un grup de persones i havia participat en la cacera d’un cérvol (Cervus elaphus) sense complir les condicions que requereix aquesta activitat. Els agents rurals li van comissar l’arma i la peça abatuda, un cérvol mascle.

El tercer dels furtius també va ser interceptat de nit i, a més de dur una arma i munició prohibida, carregada i a punt de ser usada, no disposava de documentació per a la pràctica de la caça ni cap tipus d’assegurança. En l’escorcoll del vehicle, els agents rurals hi van localitzar diversos paranys tipus cep que havien estat utilitzats.

La Direcció General del Medi Natural, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha obert els corresponents expedients administratius als furtius identificats i els ha traslladat a la Fiscalia de Medi Ambient perquè prengui les mesures oportunes.

Aquestes actuacions coincideixen amb el període d’aparellament del cérvol en què aquesta espècie és més vulnerable a l’acció dels caçadors furtius. Per aquest motiu, els agents rurals, a més de realitzar les feines habituals de cens per conèixer l’estat i l’evolució de les poblacions de cérvols a la zona de la reserva, també intensifiquen les accions de control i vigilància sobre la cacera legal i furtiva.

El cérvol és una espècie que a Catalunya pot ser objecte d’aprofitament cinegètic de manera regulada a la Reserva Nacional de Caça de Boumort i a les àrees de caça limítrofs que ho tenen aprovat al seu Pla de gestió, d’acord amb els censos realitzats.

Mostrar formulari de contacte