Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els agents rurals denuncien quatre pescadors furtius a zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes

Els agents rurals denuncien quatre pescadors furtius a zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes

30/06/2010 13:33

Els agents rurals del Pallars Jussà han denunciat quatre pescadors que utilitzaven esquers prohibits per a la pesca de la truita als estanys de Capdella, a la Torre de Capdella, concretament als embassaments de Tort, Neriòlo i Cubieso, en una Zona de Pesca Controlada. Els pescadors feien servir esquers de formatge i blat de moro, i havien superat el límit màxim de captures, que és de quatre per pescador i dia en aquesta zona. En total, els agents van comissar 44 truites (Salmo trutta fario), 5 canyes, els esquers prohibits i material divers de pesca.

L’operació es va dur a terme en el transcurs d’un servei especial de vigilància de pesca i acampades que es va realitzar durant 3 dies. Després d’hores de vigilància, els agents van comprovar que els pescadors estaven utilitzant les congestes de neu que a causa de la climatologia excepcional encara són molt abundants en aquesta àrea, per amagar i mantenir en bon estat les truites.

Aquesta Zona de Pesca Controlada, a més d’estar dins d’una àrea protegida, es troba inclosa a les zones de reserva genètica de truita, on es preserva la puresa genètica de la truita autòctona.

Amb la nova Llei de pesca – Llei 22/2009, de 23 de desembre, d’ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals, la pesca amb esquers prohibits a les zones de Reserva genètica i l’excés del límit de captures amb més del 30% del que s’autoritza són infraccions tipificades com a greus i se sancionen amb multes que van dels 601 als 6.000 euros. A més, cada truita està valorada en 120 euros, a efectes d’indemnitzacions, que se sumen a la quantia de les multes.

En una altra operació, la unitat aèria i una de terrestre dels agents rurals del Pallars Sobirà van denunciar tres individus per acampar, fer foc i pescar il·legalment a l’estany de Rosari, al terme municipal de l’Alt Àneu, i dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Mostrar formulari de contacte