Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els alcaldes del Jussà reclamen a la Generalitat l'entrada immediata en funcionament del tren de la Pobla

Els alcaldes del Jussà reclamen a la Generalitat l'entrada immediata en funcionament del tren de la Pobla

Insten en un acord a que es prenguin les mesures transitòries que siguin necessàries per posar en marxa el servei mentre no se solucionen els problemes burocràtics

Un dels nous trens, en fase de proves, a l'estació de la Pobla de Segur el 9 de març del 2016 (Foto: ACN)
Un dels nous trens, en fase de proves, a l'estació de la Pobla de Segur el 9 de març del 2016 (Foto: ACN)
06/07/2016 17:40

El Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà ha sol·licitat a la Secretaria d'Insfraestructures i Mobilitat i al President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya l'entrada en funcionament immediata del tren de la Pobla. Els batlles pirinencs demanen que es prenguin les mesures transitòries que siguin necessàries per posar en marxa el servei mentre no se solucionen els problemes burocràtics que han provocat l'endarreriment de l'estrena, prevista pel 30 d'abril passat.

El alcaldes del Jussà consideren que aquest endarreriment sense data ha provocat molta incertesa entre els ciutadans del Pallars Jussà, sobretot entre el sector turístic, que veu aquest servei "com una oportunitat per al creixement econòmic del territori". Tot i que destaquen l'esforç de la Generalitat en la compra dels nous trens, puntualitzen que l'endarreriment està provocant "la decepció de moltes persones que no veuen el final d'aquest procés".

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha explicat en una nota de premsa que ''durant 4 anys la línia ha donat un servei molt precari, amb un sol tren per sentit, provocant una llarga espera que ha afavorit encara més l'abandonament per part del ciutadans". I afegeix: "Ara no podem continuar defraudant la ciutadania per causes burocràtiques''.

El Consell també farà arribar una còpia de la sol·licitud a la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

Mostrar formulari de contacte