Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els alcaldes del Pallars Sobirà no es reuniran amb Quim Torra si no es canvia l'hora de la trobada

Els alcaldes del Pallars Sobirà no es reuniran amb Quim Torra si no es canvia l'hora de la trobada

Els batlles consideren que haver-la convocat a les 9 del matí és "una mostra clara de desconeixement del territori". Volen conscienciar així de les dificultats actuals de mobilitat a l'Alt Pirineu
Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà (Foto: ACN)
10/04/2019 10:45

Els 15 alcaldes del Pallars Sobirà no assistiran a la reunió a la qual els ha convocat aquest dijous a Barcelona el president de la Generalitat, Quim Torra, si la Generalitat no canvia l'hora que ha previst, que és a les 9 del matí. Els batlles consideren que haver-los citat a aquesta hora és una mostra més de "desconeixement del territori" i "poca sensibilitat", perquè per a alguns d'ells els suposa haver de sortir de casa seva a les 4 de la matinada. Finalment, les dues parts han acordat trobar-se més tard: aquest dijous mateix, però a les 2 del migdia.

Els alcaldes insisteixen que es volen reunir amb el president, però "a una hora prudent i lògica" tenint en compte les actuals comunicacions de l'interior del país. El Consell d'Alcaldes celebrat aquest dilluns va prendre la decisió per unanimitat i, d'aquesta manera, també volen "que es prengui consciència de la distància i les dificultats que hi ha per arribar del Pallars Sobirà a l'àrea metropolitana", especialment amb transport públic. I hi afegeixen que "aquesta sensibilitat a l'hora de convocar gent a Barcelona s'hauria de fer extensible a altres camps, com pot ser l'àrea de salut".

La reunió la va convocar el Govern aquesta setmana passada arran de l'allau de crítiques pel trasllat del del Doctor Music Festival, d'Escalarre cap a Montmeló. El malestar per la pèrdua d'aquest esdeveniment, causada per la negativa de l'Agència Catalana de l'Aigua i les pressions de grups ecologistes, ha fet aflorar també la indignació per les traves a d'altres projectes locals, principalment per normatives mediambientals que la població del Pallars considera dissenyades des d'una perspectiva urbana i no adaptades al territori.

Canvis en normatives, carreteres i ramaderia

El Consell d'Alcaldes també va servir per concretar els temes a tractar amb el President Torra quan tornin a ser convocats. El primer dels punts és precisament abordar la normativa que ha impedit la celebració del Doctor Music Festival als prats d'Escalarre. Aquesta llei volen "que no sigui la culpable" i "que no impedeixi altres projectes a la comarca ni limiti el seu desenvolupament".

Els 15 alcaldes també portaran a la reunió amb Torra la reivindicació històrica dels accessos a tots nuclis habitats i la millora de les carreteres que uneixen el Pallars amb Barcelona. Sobre aquest punt, els electes reclamaran que aquestes millores no es condicionin a si s'organitza o no els Jocs Olímpics d'Hivern 2030. Per això, volen un compromís del Govern perquè es facin aquestes obres tant si tirar endavant la candidatura olímpica com si no.

Per finalitzar, reclamaran una major atenció pel sector ramader del Pallars, afectat els darrers anys pels atacs de la fauna salvatge introduïda al territori, com ara óssos i voltors. Volen que es tinguin les seves reivindicacions "com un aspecte fonamental pel desenvolupament comarcal". Els alcaldes confien que el president Torra concretarà una nova reunió aviat per exposar-li aquest seguit de reivindicacions.

Mostrar formulari de contacte