Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els alumnes de l'Escola Rosa Campà preparen un any més l'Aplec de la Trobada

Els alumnes de l'Escola Rosa Campà preparen un any més l'Aplec de la Trobada

Els infants organitzen des de fa sis cursos el tradicional dinar i festa de Dilluns de Pasqua a Montferrer. El programa inclou una processó, sardanes, un vermut, un concurs de mones, ball i inflables
Aplec de la Trobada 2019
11/04/2019 18:30

Els nens i nenes de l’Escola Rosa Campà de Montferrer tornen a organitzar enguany l'Aplec de la Trobada, en col·laboració amb el veïnat del poble. El tradicional dinar de Dilluns de Pasqua va ser recuperat pels mateixos infants gràcies al projecte l’Escola Adopta un Monument, impulsat al centre educatiu.

Després d’haver anat a entrevistar la gent gran del poble, els alumnes van decidir ara fa més de sis anys dedicar-se a recuperar la celebració de la manera més fidel possible a com la gent gran els havia explicat, però alhora introduint alguna activitat nova. Des d’aleshores, els nois i noies més grans de l’escola Rosa Campà van passant cada curs als més menuts la informació recollida i el treball fet. D’aquesta manera es garanteix la continuïtat del projecte, que fins i tot compta amb la implicació d'estudiants que ja han passat a l’institut però que hi segueixen participant.

Programa d'actes

En aquesta ocasió, l'aplec serà el dilluns 22 d'abril. La festa començarà a les 11.30 hores amb la processó des de l’església de Sant Vicenç fins a la Trobada. Tot seguit, es farà la missa solemne i, en acabar, està prevista una ballada de sardanes i un vermut. A les 14 hores hi haurà arrossada popular i després començarà un concurs de mones artesanes. A les 4 de la tarda els nens i nenes de cinquè i sisè de l’escola Rosa Campà, amb la col·laboració d'alguns companys i companyes que ja fan l'ESO, oferiran una visita guiada a l’església. Per acabar la festa es podrà gaudir d'un ball de tarda i d'inflables per als més petits.

Durant tot el dia també s'obrirà al públic una exposició de fotografies antigues, a la qual s'hi poden aportar noves imatges de la història de l'ermita, i una paradeta on es vendran postals, imants i les típiques pilotetes de l’aplec, elaborades pels infants i les veïnes del poble.

Falques promocionals a RàdioSeu

Els joves de l'Escola Rosa Campà fan una crida a tothom a participar de la celebració. Amb aquest motiu també han enregistrat falques promocionals que es poden escoltar durant els dies previs a l'aplec durant la programació de RàdioSeu, al 107.2 FM i a www.radioseu.cat.

Mostrar formulari de contacte