Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els alumnes del PFI-PTT de la Seu reben els diplomes d'auxiliar d’activitats forestals

Els alumnes del PFI-PTT de la Seu reben els diplomes d'auxiliar d’activitats forestals

Dels 16 inscrits 14 l’han finalitzat i certificat per accedir a Cicle de Grau Mitjà. Tres han trobat feina per l’estiu i la resta seguiran estudiant el CFGM que hagin escollit

Lliurament de diplomes als alumnes del PFI-PTT de la Seu
Lliurament de diplomes als alumnes del PFI-PTT de la Seu
10/06/2024 19:20

La sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dillubs l’acte de lliurament de diplomes dels i de les alumnes que han seguit el curs d’auxiliar d’activitats forestals en el marc del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea d’Educació del Consistori urgellenc. 

Els joves d’aquest curs han recollit el diploma de mans de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno; la tutora d’aquesta formació, Mercè Valls, i dels docents David Manzanera i David Noguera. Valls els ha felicitat i els ha animat a seguir formant-se, i ha valorat “molt positivament” aquest perfil professional que s’ha dut a terme per tercer curs consecutiu. La tutora ha remarcat que “acabar aquest PFI-PTT permet als alumnes poder accedir a qualsevol CFGM que ofereixen el sistema educatiu”. 

De la seva part, Christina Moreno ha volgut subratllat que l’existència de recursos com el Pla de Transició al Treball “engrandeixen el sistema educatiu", que "ha d’esdevenir comprensiu i permeable a totes les realitats que viuen els i les nostres alumnes" i "ha d’adaptar-se i reinventar-se amb el coneixement i consciència de la individualitat de l’alumne, tot oferint així unes oportunitats reals i en diferents moments del camí".

L’acte de lliurament de diplomes ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo que recopila de manera resumida parts dels projectes treballats per aquest nois i noies que han finalitzat aquest PTT. 

El curs d’auxiliar d’activitats forestals el van iniciar 16 alumnes, dels quals 14 l’han finalitzat i certificat per accedir a CFGM. 3 dels alumnes començaran a treballar aquest estiu, mentre que la resta dels alumnes seguiran estudiant el CFGM que hagin escollit. A més de Valls, Manzanera i Noguera, entre els tutors hi ha tècnics de la Fundació Integra Pirineus, mentre que set empreses i ajuntaments del territori han acollit les pràctiques de l’alumnat. 

Auxiliar en activitats forestals 

El perfil d’auxiliar en activitats forestals consisteix a realitzar operacions auxiliars necessàries per a la conservació, millora i aprofitament de la muntanya, operant amb la qualitat indicada, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents. 

El curs té una durada d’un curs acadèmic sencer, és a dir, 1.000 hores en total. La part teòrica d’aquesta formació es realitza a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell, mentre que la part de formació pràctica es duu a terme en diferents espais naturals del nostre municipi com ara el Pla de les Forques. 

Aquest PFI-PTT és un projecte de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport de l’Institut per Al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la col·laboració d’Integra Pirineus. El PFI-PTT s’adreça a joves, entre 16 i 21 anys, que no hagin aprovat l’ESO.

Mostrar formulari de contacte