Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els aniversaris del Parc Nacional d'Aigüestortes i de Baqueira Beret, a Fitur

Els aniversaris del Parc Nacional d'Aigüestortes i de Baqueira Beret, a Fitur

Les demarcacions turístiques catalanes exposen la seva oferta en un estand de 900 metres quadrats
28/01/2015 18:46

Catalunya presenta a Fitur la seva oferta turística en una edició on posa l'accent en les propostes de l'Any del Turisme Interior i de Muntanya, però on hi són presents també tota l'oferta de turisme familiar, cultural, enoturisme, i de sol i platja. Les nou marques turístiques del territori (Pirineus, Val d'Aran, Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Catalunya Central, Terres de l'Ebre i Barcelona) estan representades en un estand de 900 metres quadrats on els visitants també hi trobaran un cotxe de l'escuderia Toro Rossa de la temporada 2015, que llueix el dorsal 55, el número elegit pel pilot Carlos Sainz per competir a la Fórmula 1.

Catalunya situa com a prioritat el turisme interior i de muntanya a Fitur per donar a conèixer comarques que no apareixen a l'oferta tradicional del sol i platja però que ofereixen recursos i propostes per a tots els públics. Són propostes que parteixen del programa Pirineus per al desenvolupament i potenciació del turisme rural, i el programa Enoturisme Catalunya.

L'estand situa com a lema turístic d'aquest any "Catalunya és casa teva", la nova campanya turística de la Generalitat que destaca el caràcter d'acollida i implicació dels catalans en la promoció del país. La campanya busca reforçar els mercats domèstic, de proximitat, espanyol i europeu, però situa especialment l'atenció a Alemanya, que ha incrementat el seu turisme a Catalunya un 12,3% al 2014.

Aniversaris del Parc d'Aigüestortes i de Baqueira Beret

La demarcació de Lleida celebra aquest 2015 dos aniversaris. D'una banda, es commemora els seixanta anys del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i, de l'altre, el cinquantè aniversari de l'estació d'esquí de Baqueira Beret. Per recordar aquestes celebracion,s tant els Parc Nacional com l'estació d'esquí han organitzat un gran nombre d'activitats i actes.

Fitur espera 200.000 visitants

En aquesta edició, Fitur concentra a Madrid l'oferta de 0.107 empreses de 165 països i espera rebre prop de 200.000 visitants de tot el món, 120.000 dels quals són professionals. S'espera que els contactes generin uns ingressos de 200 milions d'euros. Aquest any el nombre de participants directes ha crescut un 12% respecte a l'edició del 2014, i la superfície d'exposició també s'ha incrementat en un 4%.

El pressupost de l'organització de la Fira supera els 10,5 milions d'euros, dels quals 3 són per a accions de promoció internacionals. Una de les novetats principals és la presència de dues noves seccions per impulsar els segments del turisme de salut i comptes. També se celebra per primera vegada la fita de l'Spain Global Tourism Forum, que analitza l'impacte del turisme a l'economia global.

Mostrar formulari de contacte