Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els artesans de les comarques de muntanya fan pinya amb Pirineu Art

Els artesans de les comarques de muntanya fan pinya amb Pirineu Art

L'associació d'elaboradors d'objectes fa dos anys que vehicula la promoció conjunta i l'obtenció d'ajuts El col.lectiu centra la seva activitat externa en la participació a fires, com el Mercat Medieval d'aquest cap de setmana

02/06/2011 12:39

L'Associació Pirineu Art ja té plenament consolidada la seva activitat. El col.lectiu el van crear ara fa dos anys els elaboradors d'objectes artesans per promocionar-se conjuntament, tenint en compte que molts d'ells viuen en petits nuclis dispersos.

La unió serveix per coordinar-se, per donar-se a conèixer millor i també per vehicular les peticions de subvencions a òrgans públics com ara l'IDAPA i el CEDRICAT, que primen les activitats molt vinculades al territori. La vicepresidenta de Pirineu Art, Paula Martínez, ha explicat a RàdioSeu que l'associació serveix per revaloritzar la feina que duen a terme, en uns temps en què cal ser més actius que mai per poder viure de l'artesania.

Els socis es reparteixen al llarg de l'any entre les diferents activitats i fires del Pirineu i d'altres punts de Catalunya. Entre ells hi ha el Mercat Medieval d'aquest cap de setmana a la Seu, en el qual Paula Martínez hi serà novament ensenyant el seu ofici de teixidora.

A banda de Martínez, que té el seu taller a Organyà, de l'Alt Urgell també en formen part Miguel Rodríguez (fuster del Pla de Sant Tirs), Teresa Gutiérrez (elaboradora de tints naturals a Perles) i Sussanna Fontserè (vitrallera d'Alàs).

L'objectiu de l'associació, que també té el seu propi bloc a internet, és que s'hi sumin més artesans del Pirineu i especialment d'Aran, l'única vall on encara no hi ha cap associat.

  • Pirineu Art - Teixits
    Pirineu Art - Teixits
  • Pirineu Art - Forja de ferro
    Pirineu Art - Forja de ferro

Mostrar formulari de contacte