Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els autobusos i camions podran accedir al Principat per la frontera hispanoandorrana aquest dilluns

Els autobusos i camions podran accedir al Principat per la frontera hispanoandorrana aquest dilluns

Està previst instal·lar una paret de formigó, uns pilars metàl·lics i uns taulons a la zona afectada per l'esllavissada de dissabte, on aquest diumenge s'ha produït un nou despreniment. Reunió extraordinària del Consell de Ministres per tractar la situació
11/08/2019 21:50

Després de realitzar les actuacions oportunes i les verificacions amb els cossos de seguretat i serveis geològics, el Govern d'Andorra té previst habilitar a partir d’aquest mateix dilluns l’entrada dels vehicles pesants per la frontera hispanoandorrana. Tal com ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, després de reunir-se amb la coordinació de tots els equips tècnics i els cossos de seguretat desplaçats a la zona, els camions i autobusos podran utilitzar, en el tram de la zona afectada per l’esllavissada, el carril de la CG1 més proper al centre comercial.

Els vehicles pesants circularan d'un amb un per aquest tram amb la coordinació de la policia. En el cas dels passatgers dels autobusos, hauran de baixar i fer el tram afectat caminant i tornar a pujar al vehicle un cop superada la zona. Els vehicles lleugers podran continuar passant per la via habilitada a la part posterior del centre comercial com fins ara.

De manera paral·lela, l’Executiu celebrarà aquest dilluns a les onze del matí un Consell de Ministres extraordinari. En la reunió, el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, sotmetrà a l’aprovació del Govern la declaració d’emergència. L’objectiu és poder agilitar la contractació de totes les actuacions que s’hagin de dur a terme.

Aquestes actuacions se centraran, principalment i a partir d’aquest mateix dilluns, en la instal·lació d’una paret de formigó, uns pilars metàl·lics i uns taulons a la zona afectada. El Govern té previst acabar aquestes obres el 15 d’agost. “Amb aquestes proteccions, que garanteixen condicions òptimes de seguretat, estarem en disposició d’obrir tots els carrils de la GC1 en els dos sentits de la marxa”, ha assenyalat Espot. D’aquesta manera, segons ha anunciat al lloc dels fets el cap de Govern, ja no caldrà utilitzar cap via alternativa habilitada. Totes les actuacions, però, estan subjectes a l’evolució meteorològica.

Cal destacar que aquest diumenge s'ha produït un nou despreniment a la zona, que ha fet aturar el trànsit.

  • Esllavissada a la CG-1 a Andorra (Foto: ACN)
  • Afectació al centre comercial El Punt de Trobada (Foto: ACN)
  • Punt de socors a la zona (Foto: Sofia Luque Díaz)

Mostrar formulari de contacte