Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció dels incendis al Pirineu

Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció dels incendis al Pirineu

Els focs de Montanissell i Viu de Llevata estan controlats, Calbinyà es troba en fase de control i Gerri de la Sal, actiu El comitè tècnic de l’INFOCAT s’ha reunit al CECAT de la Direcció General de Protecció Civil i ha decidit mantenir la fase d’emergència del pla
Incendi 09.03.2012 - Hidroavió
09/03/2012 19:32

19.00 hores

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant als incendis forestals que afecten, des d’aquest dijous al migdia, diversos punts de l'Alt Pirineu. Un centenar de dotacions terrestres realitzen les tasques d’extinció dels quatre focs que encara estan oberts. Els incendis de Montanissell (Coll de Nargó) i de Viu de Llevata (Pont de Suert) estan controlats, mentre que de Calbinyà (Valls de Valira) es considera en fase de control. L’únic foc actiu a hores d’ara és el que afecta Gerri de la Sal (Baix Pallars).

Del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) hi ha 10 Unitats mobilitzades a la zona, així com 2 Unitats del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) dels Bombers. També hi treballen diversos efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), membres del Cos d’Agents Rurals (CAR), 7 Unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i varies patrulles dels Mossos d’Esquadra, així com agents locals de policia, Creu Roja i voluntaris, entre d’altres.

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté activada la fase d’emergència del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). També té personal destinat a la zona i ha activat la seva unitat mòbil com Centre de Comandament Avançat (CCA).

El Servei Català de Trànsit informa que, com a conseqüència del incendis, continua tallada la carretera N-260, entre els quilòmetres 337 i 347,5 i es manté el pas alternatiu a Soriguera entre els punts quilomètrics 290 i 291.

Incendi a Calbinyà - Valls de Valira (Alt Urgell)

L’incendi de la muntanya de Calbinyà es troba en fase de control des de les 16.35 hores. Hi continuen treballant 11 vehicles dels Bombers de la Generalitat. Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals la superfície afectada és de 121,73 hectàrees, totes pertanyents al terme de Valls de Valira. D’aquestes, 104,62 són de massa arbrada; 8,79 és matollar i 8,33 hectàrees són pastures.

Coll de Nargó – Montanissell (Alt Urgell)

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 4 dotacions terrestres per acabar de remullar tot el perímetre i revisar els punts calents de l’interior. El foc està controlat, però les tasques d’extinció continuen.

Incendi a Baix Pallars – Gerri de la Sal (Pallars Sobirà)

El foc continua actiu i els Bombers de la Generalitat realitzen les tasques d’extinció per poder donar per controlat el foc el més aviat possible. Hi estan treballant a hores d’ara una cinquantena de vehicles terrestres, amb el suport d’un mitjà aeri, per poder assegurar el perímetre, que encara no està controlat.

El vent continua bufant a la zona, encara que amb ràfegues no tan fortes com ahir. La previsió de cara als propers dies és de manteniment d’entrada de vents de nord, fet que augmenta la sequedat de l’aire i no permet recuperar humitats. Així mateix, la dificultat dels terrenys (amb forts pendents i problemes d’accés) condiciona l’operatiu.

Segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada provisional és de 385,21 hectàrees, 351,78 de les quals són del terme municipal de Baix Pallars i 33,42 de Soriguera.

Incendi al Pont de Suert – Viu de Llevata (Alta Ribagorça)

L’incendi s’ha donat per controlat cap a dos quarts de set de la tarda i, segons les dades del Cos d’Agents Rurals, ha cremat 246,29 hectàrees, la major part de les quals (206,13) al terme municipal del Pont de Suert. La resta, 40,16 hectàrees, pertanyen al municipi de Tremp. Per tipus de vegetació, s’han cremat 128,40 hectàrees d’arbrat, 88,64 de matollar, 17,36 de conreus, 10,96 de pastures i la resta de terrenys improductius.

Al lloc hi ha treballant ara 25 vehicles terrestres i 2 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte