Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers de la Generalitat informaran del cost dels rescats

Els Bombers de la Generalitat informaran del cost dels rescats

Els salvaments a l'Alt Pirineu han assolit la despesa invertida per la Generalitat tot l'any passat La finalitat de la mesura és conscienciar la població

Parc de Bombers de la Seu d'Urgell
Parc de Bombers de la Seu d'Urgell
02/10/2008 11:20

L’augment dels rescats de muntanya a l’Alt Pirineu i a la resta de Catalunya ha provocat que en els set primers mesos d’aquest any el cost dels salvaments ja hagi assolit la despesa invertida per la Generalitat en tot l’any passat. Fins al mes de juliol, els bombers ja han actuat a la zona pirinenca en 81 ocasions, mentre que en tot el 2007 ho van fer en 91. És per aquest motiu que des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments s’ha decidit que a partir d’aquest mes d’octubre s’informarà a tots els ciutadans del cost que hagi tingut el seu rescat a través de l’enviament d’una factura proforma.

La finalitat d’aquesta mesura és conscienciar la població del cost del servei i de la necessitat de tenir una bona preparació i informació abans d’emprendre qualsevol activitat.

El cost de cada salvament es calcula en base a les taxes actualment vigents: 30 €/hora per bomber que hagi treballat en el servei; 39 €/h per cada vehicle que hi hagi intervingut; i 2.271,5 € per cada hora de vol dels mitjans aeris que es mobilitzin.
Aquest any, especialment en els mesos d’estiu, hi ha hagut un nombre important de rescats i salvaments de persones, no només a la muntanya sinó també en entorns d’aigua (canals, pantans, rius).

Pel que fa als rescats de muntanya, des del mes de gener a l’agost de 2008 s’han realitzat a Catalunya 253 actuacions, mentre que en el mateix període de l’any passat se’n van fer 169, el que ha suposat un augment del 49%.

A l’Alt Urgell fins el mes de juliol es van comptabilitzar 7 rescats, quatre més que l’any 2007. La comarca on han augmentat de forma més clara els salvaments són el Pallars Sobirà, que amb 20 sortides d’emergència dobla la xifra de rescats de tot l’any passat. A la Val d’Aran ja s’han fet 26 salvaments, apropant-se a la xifra de 30 de tot el 2007. Pel que fa a l’Alta Ribagorça els Bombers han actuat en nou ocasions, en set ocasions al Pallars Jussà i en dotze a la Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte