Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers han rescatat sis boletaires des del mes de maig

Els Bombers han rescatat sis boletaires des del mes de maig

Dues recerques s'han fet a l'Alt Urgell, una al Berguedà, una altra a l'Alt Empordà i dues al Ripollès. L'avançament de la temporada de bolets a causa de la meteorologia fa preveure un increment de les actuacions

Dispositiu d'un boletaire perdut a Guixers, a la zona del Montcalb (Foto d'arxiu: 5 de novembre del 2017) Autor: Bombers de la Generalitat
Dispositiu d'un boletaire perdut a Guixers, a la zona del Montcalb (Foto d'arxiu: 5 de novembre del 2017) Autor: Bombers de la Generalitat
07/09/2018 18:10

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme des del mes de maig i fins al 5 de setembre un total de sis operacions de recerca de boletaires. D'aquestes recerques, dues han estat a l'Alt Urgell, una al Berguedà, una altra a l'Alt Empordà i dues al Ripollès. El fet que s'hagi avançat la temporada de bolets a causa de la meteorologia fa preveure que pugui haver-hi un increment d'aquest tipus d'actuacions.

Com a prevenció, els Bombers han volgut fer difusió de diversos consells de seguretat per als boletaires. D'entrada, el cos d'emergències demana que es planifiquin les sortides amb antelació i que es tingui en compte la previsió meteorològica. També recomanen portar l'equipament adequat, menjar i aigua. Així mateix, informen que la roba de colors vius pot facilitar la localització en cas de pèrdua.

Altres recomanacions són que els boletaires portin mapes i sistemes tecnològics que sàpiguen utilitzar correctament, ja que permetran a la persona perduda orientar-se i trucar al 112. Alhora demanen que no es vagi sol al bosc i que es mantingui en tot moment el contacte visual o verbal amb els acompanyants.

Els darrers consells són prendre punts de referència per ajudar a orientar-se, com ara camins o barrancs, i planificar l'hora de la tornada, ja que ara el dia és més curt i cal arribar al punt de partida abans que es faci fosc.

L'any 2017 va ser una de les pitjors temporades boletaires i des del mes d'abril fins al novembre es van realitzar un total de deu rescats. En canvi, l'any 2016 els Bombers van realitzar 47 recerques de juliol a desembre.

Mostrar formulari de contacte