Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers reforcen els efectius per la nit de Sant Joan

Els Bombers reforcen els efectius per la nit de Sant Joan

El cap del Parc de Bombers de la Seu, Jordi Alcaraz, recomana prudència per evitar accidents
23/06/2008 13:39

Davant l’increment de sortides durant la revetlla de Sant Joan, el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ampliarà el nombre d’efectius aquesta nit. No només es reforçarà el personal de guàrdia dels parcs de Bombers, funcionaris i voluntaris, sinó que els auxiliars forestals i el personal de reforç, perllongaran la seva jornada fins a les dues de la matinada. A la demarcació de Lleida es disposarà de 213 efectius.

El cap de bombers de la Seu, Jordi Alcaraz, ha recomanat en una entrevista a RàdioSeu, que s’intenti prevenir accidents, “sense barrejar de forma irresponsable petards, focs, alcohol i conducció”. D’altra banda, ha avisat de les conseqüències negatives dels incidents de la nit de Sant Joan, que afecten gent molt jove i que provoquen amputacions o pèrdues d’oïda i de vista.

Alcaraz ha recordat la responsabilitat dels adults pel que fa als nens i nenes, i ha remarcat la perillositat d’algun dels tipus de petards, sobretot els de la classe 3.

Entre les recomanacions per garantir la seguretat en la manipulació dels petards, n’ha detallat:

-No es poden posar els petards a prop de la cara o del cos, i cal encendre cada producte seguint estrictament les seves instruccions correctes.

-No és aconsellable guardar els petards a les butxaques ni encendre’ls dins de casa. Tampoc es pot tallar el tro final de les traques, ja que aquesta intervenció provoca que explotin amb violència.

-Als llocs on es faci revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. Mai s’ha de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses.

-Tampoc es pot utilitzar coets que tinguin la canya trencada, ni tirar-los agafats amb la mà. Caldrà encendre sempre el ble per l’extrem.

-No es poden posar mai petards dins de totxanes o ampolles perquè en explotar fan metralla que pot provocar molt de mal. Així mateix, no es pot llançar mai cap petard contra ningú.

- Les fogueres han de tenir autorització; estar a més de 15 metres dels cotxes i de les façanes, i permetre el pas dels vehicles d’emergència. No es poden encendre amb líquids inflamables, ni s’hi pot tirar papers ni teixits. Cremar pneumàtics i plàstics és molt contaminant.

El telèfon d’emergència dels Bombers de la Generalitat és el 112.

Mostrar formulari de contacte