Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers tripliquen efectius la nit de Sant Joan

Els Bombers tripliquen efectius la nit de Sant Joan

La campanya "Revetlles amb precaució" fa especial incidència en la responsabilitat de les famílies en l'ús que els menors fan del material pirotècnic. A la Seu es farà la foguera principal al costat del pàrquing del Doctor Peiró i també n'hi haurà una altra a Castellciutat.
Foguera de la nit de Sant Joan
22/06/2007 11:45

Els Bombers de la Generalitat mobilitzaran per la nit de Sant Joan més del triple del personal habitual. Aquest dijous s'ha presentat la campanya "Revetlles amb precaució" que enguany fa especial incidència a la responsabilitat de les famílies en l'ús que els menors fan del material pirotècnic. El delegat del govern a Lleida, Jaume Gilabert, afirma que s'ha d'evitar que els infants tirin petards sense el control d'una persona adulta.

L'any passat els Bombers van fer durant la nit de Sant Joan 118 sortides per incidències menors a tota la demarcació de Lleida i 26 persones van ser ateses a urgències per cremades i ferides. D'aquestes, 17 eren a l'àrea del Pirineu, on hi ha més tradicions relacionades amb el foc.

La normativa estableix que no es pot encendre cap foc a menys de cinc-centes metres de distància d'una zona boscosa i totes les fogueres han de tenir la pertinent autorització. La cap de la Regió d'Emergències, Mercè López, ha comentat que la nit de dissabte a diumenge es preveu que la humitat relativa sigui molt baixa i això pot afavorir els incendis.

La Generalitat ha fet arribar el material de la campanya "Revetlles amb precaució" a diferents punts de distribució del Pirineu i, sobretot, a les escoles. Els tríptics i fulletons s'han treballat als centres escolars abans que acabessin les classes. Entre les mesures de precaució es recomana no guardar cap article pirotècnic a les butxaques, no tirar cap coet amb la mà ni posar petards dins de totxanes ni ampolles.

A la Seu s'encendrà la foguera del costat del pàrquing del Doctor Peiró a les dotze de la nit. A Castellciutat també se n'ha previst una altra que cremarà a partir de les deu de la nit.

Mostrar formulari de contacte