Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers Voluntaris de Coll de Nargó tanquen el parc indefinidament

Els Bombers Voluntaris de Coll de Nargó tanquen el parc indefinidament

El cos confirma la decisió de deixar de prestar servei de moment, per les limitacions de material i personal. D'altres parcs del Pirineu i de la demarcació de Lleida també han expressat la intenció d'adoptar aquesta mesura
Parc de Bombers Voluntaris de Coll de Nargó (@bombersnargo)
29/01/2019 10:40

El cos de Bombers Voluntaris de Coll de Nargó ha comunicat que a partir d'avui dimarts, dia 29, tanquen la caserna del municipi. Els agents ho han fet saber mitjançant una carta adreçada a l'alcalde nargoní, Martí Riera, i que han entrat aquest matí al registre de l'Ajuntament, signada pel caporal, Jordi Fabra.

Els Bombers de Nargó exposen, entre les causes per iniciar aquest tancament, "la incapacitat, tant per motius de manca de personal com de materials i instal·lacions, de donar compliment a la Llei 5/1994 de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya", com també "del Reglament que se'n deriva" segons el decret corresponent, datat del 27 de gener de 2015.

Així, el cos conclou que, amb els mitjans humans i materials de què disposen actualment, no poden "assumir la responsabilitat" que el Departament d'Interior els té traspassada per encarregar-se de la cobertura d'aquestes emergències a Coll de Nargó i als municipis de l'entorn. Addueixen que ara mateix no compten "ni amb el personal ni amb les eines necessàries per poder realitzar els serveis amb seguretat envers el ciutadà ni per als mateixos integrants del Cos de Bombers Voluntaris" perquè, hi afegeixen, no poden "garantir els equips de guàrdia necessaris per realitzar les actuacions encomanades".

Requisits "fora del normal"

Els bombers nargonins, com d'altres parcs de la resta de Catalunya, ja van advertir la setmana passada de la intenció de tancar temporalment les seves instal·lacions si no rebien una resposta satisfactòria del Departament d'Interior de la Generalitat pel que fa a la necessitat de millorar el material disponible i, especialment, flexibilitzar l'augment de requisits administratius a què s'han d'enfrontar actualment els bombers no professionals per poder exercir la seva tasca.

Segons ja va expressar la setmana passada Jordi Fabra, els darrers concursos que s'han convocat frenen l'entrada de molts voluntaris perquè se'ls exigeix una sèrie de condicions burocràtiques "fora del normal, com si aspiressin a la funció pública, i això fa que no entri ningú".

Finalment, aquest dimarts han decidit dur a la pràctica aquesta advertència i deixar de prestar servei fins que no rebin una proposta de millora. Una mesura que també podrien prendre les properes hores d'altres parcs, segons va avançar l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA). Entre d'altres reivindicacions, l'entitat reclama a Interior "un estudi real de la situació dels parcs voluntaris pel que fa a personal (jubilacions, altes baixes, bombers efectius, ràtio de sortides per bomber) amb la finalitat de dimensionar una nova convocatòria d'acord amb les necessitats operatives". Mentre això no arriba, demanen "solucions reals i efectives a curt termini" davant una situació que qualifiquen de "desesperant" pel que fa al manteniment dels equips existents.

Mostrar formulari de contacte