Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / "Els carrers seran el cel", nou senzill del músic urgellenc Arnau Obiols

"Els carrers seran el cel", nou senzill del músic urgellenc Arnau Obiols

La cançó, que ha nascut i s'ha inspirat en el confinament, és un intent de "posar un raig de llum" a la situació actual
Arnau Obiols (Foto: Jana Rosell)
13/04/2020 17:19

El músic urgellenc Arnau Obiols ha estrenat un nou senzill nascut i inspirat en el confinament. Es tracta del tema 'Els carrers seran el cel', sota el segell de Microscopi, que vol ser un intent de "posar un raig de llum" al moment actual.

Obiols destaca que "vivim dies que marcaran la història gruixuda, la dels llibres oficials; una història que si la nostra espècie continua amb la dinàmica actual, algun dia, potser no gaire llunyà, signarà el punt i final dels éssers humans a la Terra". El músic pirinenc cita Vicent Andrés Estellés, i recull la seva frase "les històries fan història". I afegeix: "Les cançons, sovint, són les nostres històries cantades".

El compositor de la Seu explica que des de fa uns anys practica per plaer el gust artesà de fer cançons, que assegura que en el seu cas és "un procés ben diferent del d'escriure música instrumental". També incideix en el fet que li interessa "la recerca constant, l'aprenentatge i evitar domesticacions i etiquetatges".

La música i la lletra d'"Els carrers seran el cel" va a càrrec d'Arnau Obiols, que també és el responsable de la producció, la gravació i les mescles. La masterització l'ha duta terme Jan Valls. La cançó ha estat creada, produïda i gravada a casa amb un sol micro.

TEMA "ELS CARRERS SERAN EL CEL"

Biografia d'Arnau Obiols

Arnau Obiols va néixer a la Seu d'Urgell l'any 1985. La música tradicional pirinenca i l’interès per conèixer les cançons i les músiques més properes han estat una constant en ell. Després d’acabar els estudis musicals acadèmics a Barcelona (magisteri musical a la Universitat de Barcelona, Taller de Músics i l’especialitat de bateria jazz a l’Esmuc), vare reb algunes formacions puntuals a Holanda en l’àmbit de la improvisació i la performance (Dutch Impro Academy a la Haia o workshops a Amsterdam). 

Durant aquest temps va tocar en projectes de diferents àmbits musicals, sobretot dins del jazz contemporani i la improvisació, i des de fa uns anys s’especialitza en la revisió des d’un punt de vista contemporani de la tradició musical del territori catalanoparlant i, sobretot, pirinenc. Dos móns, el de la música d’arrel i el de l’experimentació musical, que s’uneixen en una mateixa música. 

Alguns dels projectes en què pren part són David Mengual Resolut Trio, Joana Gomila Folk Souvenir, El Pont d’Arcalís, Inxa Impro Quintet, Rufaca Folk Jazz Orchestra, Kepa Junkera “Fok”, Free Art Ensemble o Joan Francés Tisnèr. Arnau Obiols també compon i arranja, i ha editat dos discs amb el seu nom: Arnau Obiols ‘Projecte Pirene’ (Aladid Records, 2013), Arnau Obiols ‘Libèrrim’ (Aladid Reords, 2015). 

Els projectes interdisciplinars també són habituals ens els seus projectes. Ha participat amb artistes de la dansa contemporània, la poesia, el cinema, o amb grups amb un estil propi com Comediants. Però és amb les intervencions artístiques a la natura on ha trobat una via d’expressar la seva manera de viure i veure el món. Ha creat peces com Rocs d’Alendo Suite “Solo en set moviments” (2014) o Ofrena (2016), entre d’altres intervencions i accions. 

Arnau Obiols és una persona implicada en l’activisme i la dinamització cultural. En aquest sentit és el director artístic del Festival Trama “Mostra de músiques de les muntanyes d’Europa” de Bellver de Cerdanya i organitzador del festival Art a pinyó “art, bicicletes, Pirineu” de la Seu d’Urgell. Ha creat el segell creatiu Butzurada.

Actualment continua actiu participant en diferents projectes i fent tasques en el camp de la docència musical i l’activisme cultural. Cal destacar el seu darrer projecte personal, Tost (Microscopi, 2019) “Cants, músiques i sons del Pirineu català”, un pas més en l’evolució del músic urgellenc en què crea una mena de ritual sonor íntim. "Tost" és un solo en el qual Obiols canta cançons que ha après de les padrines i de la recerca, toca la bateria i d’altres instruments que ens transporten al Pirineu ancestral i s’acompanya de gravacions de camp pròpies.

A més a més, des de fa uns anys Arnau Obiols s’interessa per les arts plàstiques creant cartells, quadres o objectes propers a la poesia visual. 

Mostrar formulari de contacte