Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els centres educatius de l'Alt Urgell i Cerdanya, al dia en noves tecnologies

Els centres educatius de l'Alt Urgell i Cerdanya, al dia en noves tecnologies

Les escoles d'ambdues comarques constaten un bon nivell d'implementació de pantalles a l'aula. El col·lectiu ha posat en comú els seus projectes en una jornada en què també ha intervingut l'expert Pere Marquès, de la UAB
Jornada sobre noves tecnologies a les escoles de l'Alt Urgell i Cerdanya
18/11/2015 12:55

Els centres educatius de primària i secundària de l'Alt Urgell i Cerdanya són actius en la introducció de les noves tecnologies a l'aula. Diverses escoles d'ambdues comarques han posat en comú, aquest dimarts, els pros i contres de l'ús de pantalles en l'ensenyament, en una jornada que ha reunit una cinquantena de docents al CETAP-Telecentre de la Seu.

La sessió es va iniciar amb una conferència de l'expert Pere Marquès. El professor de Tecnologia Educativa al Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB va incidir en el fet que, malgrat els riscos que presenten els avenços tecnològics, no són diferents del riscos que presenta qualsevol aspecte de la vida i que el que cal és gestionar-los. En aquest sentit, la directora dels Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, Elvira Gené, subscriu la idea que els beneficis dels nous mitjans superen amb escreix els seus perills i que les famílies també hi han d'apostar.

Gené ha valorat positivament la jornada ja que permet que els centres educatius coneguin què s'està fent al seu costat. També ha destacat que, d'acord amb allò que ha explicat Pere Marquès, les escoles locals estan en un bon nivell i que hi ha avenços valuosos tant en l'ensenyament secundari com en el primari.

Entre els ponents que van presentar la seva activitat hi havia Eduard Isern i Isabel Collado, de la ZER Baridà-Batllia, que van parlar de l'evolució de les noves tecnologies a les escoles rurals i especialment de com es treballa en xarxa entre les cinc escoles diferents que conformen aquesta zona.

De la seva part, Mireia Alba (Escola Albert Vives) va parlar de la gestió de dispositius mòbils a l'aula, Lurdes Porta i Adela Vilana (Pau Claris) van explicar la programació mitjançant Scratch, i Concepció Sabartrés i Isabel Yagüe (Institut Joan Brudieu) van mostrar el potencial educatiu de l'Aula Z.

Mostrar formulari de contacte