Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de la Seu d'Urgell ja poden reciclar les maquinetes d'afaitar i evitar que acabin a l'abocador

Els veïns de la Seu d'Urgell ja poden reciclar les maquinetes d'afaitar i evitar que acabin a l'abocador

Un programa de reciclatge promou l'enviament gratuït d'aquests productes i recanvis de totes les marques. Botigues, negocis i entitats del municipi poden convertir-se en punts de recollida i obtenir donacions per a organitzacions benèfiques
Maquinetes d'afaitar
17/05/2022 17:45

Els ciutadans de la Seu d'Urgell ja poden reciclar des de casa les maquinetes d'afaitar quan s'acaba la seva vida útil i evitar que acabin a l'abocador. L'acció s'ha de dur a terme descarregant-se de manera gratuïta un sobre amb un segell franquejat i dipositant-hi les maquinetes d'un sol ús, recarregables o bé els recanvis usats, que poden ser de qualsevol marca.

El programa de reciclatge el promou la companyia especialitzada TerraCycle, juntament amb Gillette i Venus. L'objectiu de la iniciativa és donar un segon ús a aquests productes difícils de reciclar i contribuir a l'economia circular. Un cop recollides les maquinetes d'afaitar, es netegen i se'n separen els materials. Així, el metall es fon en lingots per a ser reutilitzat i el plàstic es transforma en grànuls, que es tornen a modelar per a crear nous materials d'ús diari.

TerraCycle anima entitats, negocis, centres educatius, botigues, gimnasos i biblioteques del municipi a convertir-se en punts de recollida. L'objectiu és que, sense cap cost, es faciliti a la ciutadania la possibilitat de dipositar les maquinetes d'afaitar en espais públics. Per a fer-ho, les entitats interessades han d'inscriure's gratuïtament a la pàgina web del programa. Una vegada feta la inscripció, es rebran les caixes contenidores, que recolliran els promotors quan estiguin plenes.

Punts de recollida solidaris

Ana Almeida, directora de comunicació de TerraCycle a Espanya, destaca que "la ciutadania de la Seu d'Urgell està molt compromesa amb el medi ambient i l'ecologia, per la qual cosa es confia que el municipi compti aviat amb molts punts de recollida gràcies al seu potent i actiu teixit associatiu i social". A més, TerraCycle recompensa la implicació mediambiental amb donacions econòmiques a entitats benèfiques, segons el volum de residus recollit a cada punt. Fins avui, a través de diversos programes de TerraCycle s'han donat més de 77.000 euros a 117 organitzacions benèfiques a Espanya.

TerraCycle 

TerraCycle, companyia fundada el 2001 i especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar a través dels sistemes tradicionals, ha recollit a Espanya més de 9,3 milions de productes d'aquest tipus en els seus 10 anys de trajectòria a l'Estat espanyol. Només el 2021 va recollir més de 20.000 quilograms de residus rebutjats per a donar-los una segona vida. Entre els productes que gestiona hi ha material d'escriptura, maquinetes d'afaitar, càpsules de cafè, productes d'higiene bucal, cartutxos i tòners d'impressora, entre d'altres. TerraCycle opera a 21 països de tot el món i el 2021 va recopilar en total més de 1,6 milions de quilograms de residus.

Mostrar formulari de contacte