Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els consells comarcals de la Noguera i el Pallars Jussà assumiran les funcions del Consorci del Montsec

Els consells comarcals de la Noguera i el Pallars Jussà assumiran les funcions del Consorci del Montsec

La Generalitat cedirà l'ús dels equipaments i garantirà els recursos per a la continuació del projecte de dinamització econòmica de la zona d'influència de la serralada
27/03/2012 12:13

Els consells comarcals de la Noguera i del Pallars Jussà assumiran el govern i la gestió de les activitats de desenvolupament econòmic i dels serveis que fins ara prestava el Consorci del Montsec, encapçalat per la Generalitat. La mesura, que en principi entrarà en vigor l'1 de gener del 2013, ha estat aprovada aquest dilluns per la Junta de govern del consorci.

El procés de transició finalitzarà el 31 de desembre d'enguany, amb l'assumpció efectiva per part dels dos consells dels serveis del Consorci. Així mateix, la Generalitat els cedirà l'ús dels equipaments i garantirà els recursos per la continuació del projecte de dinamització econòmica de la zona d'influència de la serralada.

Amb aquesta reorientació, el Govern pretén reforçar el paper dels consells comarcals com a ens impulsors de les activitats econòmiques del territori, de manera que seran ells els encarregats de liderar i assumir la continuació de la tasca feta fins ara pel Consorci del Montsec, amb l'acompanyament de la pròpia Generalitat i la Diputació de Lleida. A més, es pretén contribuir a la racionalització i simplificació del sector públic i el corresponent estalvi de les despeses de l'estructura de gestió.

Tasca del Consorci del Montsec

Des de la seva constitució, l'any 2001, el Consorci del Montsec ha centrat els seus esforços en promoure, desenvolupar i incrementar l'economia turística de la zona del Montsec, tot aprofitant el patrimoni natural que la fa única.

La qualitat del cel per a l'observació astronòmica ha estat el valor a partir del qual es va crear el Parc Astronòmic del Montsec, seguint la idea del científic Joan Oró. L'any 2008 es va inaugurar l'Observatori astronòmic del Montsec (OAdM). L'any 2009 va entrar en funcionament el COU, l'equipament divulgatiu i turístic, que en els tres anys que ha estat obert al públic una mitjana de 28.000 visitants anuals.

En l'àmbit de la promoció turística, el consorci ha creat la marca 'Montsec', ha establert punts d'informació turística repartits per tota l'àrea de la serralada i ha promocionat productes turístics com la Ruta Arnau Mir de Tost o els Espais Visitables, entre altres.

Amb la constitució del Consorci, l'oferta turística a la zona s'ha incrementat. Des del 2001 fins a l'actualitat, l'àrea del Montsec ha passat de tenir 4 hotels a 8; els allotjaments rurals s'han triplicat, passant de 12 a 36; el mateix increment s'ha produït amb els restaurants, que de 21 han passat a 64; les 5 empreses de serveis turístics inicials s'han convertit en 21 i ara ja operen 2 agències de viatge receptives.

Mostrar formulari de contacte