Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Consells Comarcals reivindiquen la feina feta al territori amb la publicació d'un llibre i un web

Els Consells Comarcals reivindiquen la feina feta al territori amb la publicació d'un llibre i un web

L'obra “25 anys dels Consells Comarcals i Conselh Generau d’Aran” s'ha presentat aquest dimarts A www.consellscomarcals.cat es pot trobar informació sobre els ens comarcals catalans, inclòs el de l'Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
04/03/2015 13:49

El Fòrum Comarcal de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha presentat aquest dimarts a la tarda el llibre 25 anys dels Consells Comarcals i del Conselh Generau d’Aran. La publicació repassa la feina feta pels diferents ens comarcals al llarg de la seva existència i reflexiona sobre quin ha de ser el seu futur.

L’acte, celebrat al Palau Centelles de Barcelona, ha estat presidit per la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, qui ha destacat que “aquest llibre era necessari per fer pedagogia de la gran feina que fan els consells comarcals”. “Desenvolupen estructures per donar resposta a les necessitats de les persones i són bàsics per potenicar polítiques supramunicipals als ajuntaments per oferir més i millors serveis”, ha manifestat.

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que “malauradament, molta gent que no ha trepitjat el territori posa en qüestió la feina feta pels consells comarcals”. En aquest sentit, ha recordat que “el 77% dels municipis necessiten un ens comarcal per seguir oferint els seus serveis. El país té realitats diferents, però nosaltres volem la igualtat de serveis i oportunitats per a tothom tal i com proclamava Enric Prat de la Riba”.

Millor finançament

Finalment, Jordi Xargay, president del Fòrum Comarcal de l’ACM i del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha assegurat que si volem que els ajuntaments més petits puguin exercir les seves competències, els consells comarcals “són bàsics”. Per això, cal que els consells comarcals estiguin ben finançats: “Ens cal una llei d’hisendes locals. És la gran assignatura pendent dels darrers temps”.

El llibre, escrit per la periodista Anna Figuera, vol ser un reconeixement a la tasca que han desenvolupat els consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran al territori català, aportant serveis als ajuntaments i qualitat de vida a la ciutadania, visqui on visqui. “És un llibre on els presidents dels consells comarcals han estat molt valents perquè han abordat directament els temes que més els afecten”, ha explicat Anna Figuera. I ha recordat que s’han fet propostes per millorar l’actual llei de Governs Locals o s’ha demanat unànimament una llei d’Hisendes Locals per a fer front a les seves competències.

Durant l’acte s’ha presentat també la pàgina web www.consellscomarcals.cat, que recull les diferents entrevistes a tots els presidents de consells comarcals en format vídeo i text.

Mostrar formulari de contacte