Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Consells Esportius de l'Alt Pirineu i Aran ajornen l'Esport Blanc Escolar per impagaments del Govern

Els Consells Esportius de l'Alt Pirineu i Aran ajornen l'Esport Blanc Escolar per impagaments del Govern

Els ens comarcals asseguren que els deuen el 20% de les dues darreres anualitats. Aquest curs passat el pla ja va beneficiar prop de 2.500 alumnes de les comarques de muntanya

Activitat d'Esport Blanc Escolar a Vall de Núria, el curs passat (Foto: ACN)
Activitat d'Esport Blanc Escolar a Vall de Núria, el curs passat (Foto: ACN)
09/01/2020 12:54

Els Consells Esportius de l'Alt Pirineu i Aran han decidit plantar-se i aturar de manera "provisional" el programa Esport Blanc Escolar (EBE). Aquest dijous, l'escola d'Esterri d'Àneu havia de fer classes d'esquí de fons a Beret; i la de Sort, a l'estació de Tavascan. Aquestes dues sortides, juntament amb la de la ZER del Pallars Sobirà programada per ahir dimecres, ja no s'han fet.

Ferran Lloret, president del Consell Esportiu del Pallars Sobirà, ha explicat a l'ACN que han decidit prendre aquesta mesura dràstica per pressionar i aconseguir cobrar el que els deu el Consell Català de l'Esport en concepte de factures per l'organització d'aquest programa. En concret, es tracta del 20% del curs 2017-18 i un altre 20% del curs 2018-19. El deute amb el Sobirà, una de les comarques participants amb menys població, és d'uns 20.000 euros.

Segons les mateixes fonts, l'aturada "és generalitzada" i aglutina a tots els Consells Esportius implicats, tant a l'Alt Pirineu com al Prepirineu. En el cas del Pallars Sobirà, s'han emplaçat a aquest divendres a una Junta per decidir si l'aturada es perllonga en el temps o bé se suspèn. Lloret ha dit que esperen que els alumnes no es vegin afectats per aquesta aturada i que, tan aviat com els Consells Esportius rebin garanties de cobrament, tornaran a programar les activitats que s'han anul·lat.

Divulgar l'esquí nòrdic, l'alpí i el surf de neu

El curs 2018-19 el programa de l'Esport Blanc Escolar va arribar a la sisena edició, amb un total de 2.481 alumnes participants (1.337 de 3r i 1.144 de 4t de primària) de 60 centres educatius (13 ZERs, 37 escoles públiques i 10 de concertades) d'un total de 9 comarques de muntanya. D'aquesta manera, després d'un creixement sostingut, el programa arribava a totes les escoles públiques i concertades del Pirineu català, la zona on els infants poden practicar aquests esports més a prop de casa seva.

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és "educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes, amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport".

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es porten a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu.

Mostrar formulari de contacte