Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els consorcis de desenvolupament del Pirineu volen potenciar l'ús turístic dels parcs naturals

Els consorcis de desenvolupament del Pirineu volen potenciar l'ús turístic dels parcs naturals

Les comarques de muntanya impulsen el projecte FemPARC perquè aquests espais generin més riquesa al territori Es donarà a conèixer les possibilitats d'indrets com ara la vall de la Vansa i Tuixent, Santa Magdalena i la Tosa d'Alp
Parc Natural de l'Alt Pirineu
30/03/2015 12:36

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), el Consorci CEDER dels Pallars i l'Alta Ribagorça i l'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, juntament amb cinc grups més de la resta de Catalunya, han creat el projecte de cooperació catalana FemPARC.

L'objectiu és fomentar un desenvolupament sostenible dels parcs naturals per tal que els habitants que viuen a l'entorn d'aquests espais en treguin més profit i garanteixin el manteniment de la població local. El projecte està finançat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat i els fons FEDER.

El valor afegit de FemPARC recau en fer "que els parcs siguin concebuts
pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de
millora de la qualitat de vida, i no com un impediment a les seves activitats". És per aquest motiu que s’ha endegat un treball conjunt que permetrà elaborar i posar en pràctica plans d’acció comuns.

La primera actuació de FemPARC ha consistit en la creació de 38 propostes d’ecoturisme al parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i als parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l’Alt Pirineu.

Paral·lelament, s'està treballant en propostes per fer més coneguts indrets i productes com ara la vall de Peguera, la Ruta de la Llúdriga, els estanys de la Vall Fosca, el telefèfic de l'Estany Gento, la vall de Santa Magadalena, el bosc de Virós, la Mollera d’Escalarre, la vall de la Vansa i Tuixent, el naixement del Llobregat i el massís de la Tosa d'Alp.

De cadascuna de les propostes se n’ha fet una fitxa, la qual conté mapes i fotografies, a més a més de la ressenya dels atractius principals, de les rutes que s’hi poden fer, dels equipaments de què disposa la zona i dels diversos serveis que s’ofereixen al visitant.

Uns codis QR donen l’opció d’obtenir més informació a la xarxa. Aquestes fitxes en paper es poden consultar als establiments turístics participants en les formacions del projecte, i també es poden descarregar gratuïtament des de la web www.femparc.cat.

Mostrar formulari de contacte