Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els ecologistes aconsegueixen el permís per traslladar els óssos en captiveri d'Arties

Els ecologistes aconsegueixen el permís per traslladar els óssos en captiveri d'Arties

Després d'anys de queixes i negociacions amb les institucions de l'Aran, FAADA els podrà portar en un centre de rescat a Bèlgica
07/09/2015 18:25

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha aconseguit, després de tres anys de negociació, el permís per traslladar els dos óssos bruns que viuen en captivitat en un pàrquing a Arties (Val d'Aran). Els ecologistes havien recollit prop de 98.000 signatures per fer possible el canvi d'ubicació, ja que consideren que els animals, batejats com a Mimo i Aran, pateixen físicament i psicològicament tancats en unes gàbies i exposats al públic.

El trasllat, previst per a l'octubre, es farà en primer lloc al centre de rescat de Natuurhulpcentrum, a Bèlgica. Una vegada recuperats se'ls portarà a un santuari o a un centre de Fauna Salvatge que garanteixi el seu benestar.

Els primers contactes amb les administracions implicades van ser l'any 2012. Des de llavors hi ha hagut negociacions, reunions i, segons els ecologistes, el ''bloqueig sistemàtic'' de les alternatives que proposaven. En aquest sentit, asseguren que l'Ajuntament d'Arties considerava que els óssos eren un reclam per al turisme i la Generalitat i el Conselh d'Aran tampoc es mostraven disposats a col·laborar.

Mostrar formulari de contacte