Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els electors andorrans residents a l'estranger ja poden sol·licitar el vot per correu

Els electors andorrans residents a l'estranger ja poden sol·licitar el vot per correu

El tràmit es pot efectuar presencialment al comú corresponent, o a través del web especialment habilitat www.votpercorreu.ad

04/12/2014 11:32

El Govern d'Andorra ha presentat aquest dimecres en roda de premsa el funcionament del vot per dipòsit judicial per correu per a les eleccions generals 2015. El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha estat l’encarregat d’informar dels passos a seguir per acollir-se aquesta modalitat de sufragi a distància, fruit dels canvis en la Llei qualificada del règim electoral i referèndum aprovat pel Consell aquest mes d’abril.

Es podran acollir al vot per correu els residents a l’estranger de manera permanent o temporal. El primer pas serà efectuar la sol·licitud de vot per a les eleccions, un tràmit que es podrà efectuar presencialment al comú corresponent, o a través del web especialment habilitat www.votpercorreu.ad des d’aquest dijous, data en que entrarà en vigor el reglament corresponent.

Els electors que utilitzin el web podran omplir la sol·licitud en línia o descarregar-la. La sol·licitud de vot s’ha de retornar físicament o a través de correu electrònic adjuntant-hi els certificats corresponents en cas que la residència a l’estranger sigui per motius de feina o per estudis. Estaran exempts de presentar aquesta documentació els residents a l’estranger que ja estiguin inscrits com a tals al Registre electoral. El termini per presentar la sol·licitud finalitza a les 12 del migdia del cinquè dia hàbil posterior al decret de convocatòria d’eleccions.

Un cop rebuda la sol·licitud el comú resoldrà la sol·licitud autoritzant o no la votació per correu i el Govern ho notificarà al demandant via correu. La tramesa del material electoral anirà a càrrec d’una empresa de missatgeria amb servei internacional. L’elector, que la rebrà al seu domicili, disposarà fins el cinquè dia hàbil per lliurar a la mateixa empresa el vot amb tota la informació necessària, un termini que s’ha estimat com a suficient perquè arribi a la batllia. Un cop dipositat a la seu judicial, el votant rep un correu de confirmació.

El secretari general del Govern ha destacat l’avenç que suposa que el cada cop més nombrós col·lectiu de residents a l’estranger tingui garantit l’exercici del dret a vot des de la distància. Jordi Casadevall ha apuntat que a l’hora de garantir la modalitat del vot per correu ha primat la senzillesa de la tramitació i la comoditat amb un “procediment clar i àgil, respectant les garanties per l’administració i l’elector”.

Mostrar formulari de contacte