Els esportistes de neu catalans preparen la temporada de competició
El Centre de Tecnificació de Nòrdic de la Seu ha fet entrenament físic amb estades a Sierra Nevada, la Baronia de Rialb i Baqueira-Beret. Els equips d'esquí alpí i SBX ja s'han exercitat en neu a l'estació suïssa de Saas-Fee
Els esportistes dels centres de tecnificació de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern estan a punt per començar la temporada 2016-2017. La majoria de seleccionats ja han entrenat durant aquest estiu, amb estades tant de preparació física com damunt la neu, en indrets com ara la Cerdanya, els CAR de Sierra Nevada i Sant Cugat del Vallès i la glacera de l'estació suïssa de Saas-Fee.
En el cas de l'equip d'esquí de fons, aquest estiu han seguit amb la seva preparació diària al Centre de Tecnificació de la Seu, al Parc del Segre. També han realitzat concentracions, a Sierra Nevada, la Baronia de Rialb i Baqueira-Beret. El tècnic del centre urgellenc, Marc Puigsubirà, explica que en la darrera sessió física "s'ha treballat amb prioritat l’esquí de rodes, tot combinant sessions de tècnica amb vídeo, circuits d'agilitat i tirades llargues d'entrenament". També s'ha treballat la musculació tot corrent i caminant per les muntanyes de la Vall d'Aran. La concentració va finalitzar diumenge passat amb la participació a la Pujada a la Rabassa d'esquí de rodes, prova del Campionat de Catalunya celebrada a Naturlàndia.
Pel que fa a l'esquí alpí, el responsable del grup femení, Pep Pujol, valora que “els grups han pogut treballar molt bé", amb "unes condicions de neu molt bones en general en les estades a Saas Fee. Pujol es mostra satisfet de l'evolució de les esquiadores, que ja són a punt per començar la temporada.
En snowboard cross (SBX), els surfistes Joan Pascual i Marc Roure han realitzat concentracions tant a la Cerdanya i al CAR de Sant Cugat, per a entrenament físic, com a Saas Fee. Gràcies al bon temps, han pogut aprofitar tots els dies d'entrenament en neu a l'estació suïssa, segons ha assenyalat el tècnic de l'equip, Àlex Martín.