Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els esports d'aventura suposen un 6,5% dels ingressos turístics de la demarcació de Lleida

Els esports d'aventura suposen un 6,5% dels ingressos turístics de la demarcació de Lleida

El sector ha crescut un 12 per cent en un any L'impacte econòmic és de 54 milions d'euros per temporada i el ràfting segueix essent l'activitat amb més demanda
26/03/2010 10:26

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, en col·laboració amb l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà i el Consell Comarcal, ha presentat aquest dijous la nova temporada d’esports d’aventura i turisme actiu del Pirineu i de les Terres de Lleida. L’acte ha tingut lloc a la comarca del Pallars Sobirà i a les aigües de la Noguera Pallaresa, on cada any milers d'afeccionats solquen l'emoció de l'aventura.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha destacat que es tracta d’un sector emergent i que innova, motiu pel qual actualment les comarques de Lleida disposen per a aquesta temporada de 159 empreses, una xifra que representa un creixement d’un 12% respecte a l’any passat, quan n’hi havia 142.

Un espectacular descens d’una trentena d’embarcacions de les diferents modalitats d’activitats d’aigües braves com ara el ràfting, l’hidrospeed, el descens de canoes i el caiac ha servit per fer la presentació de la nova temporada d’esports d’aventura. L'exhibició s'ha fet a la comarca del Pallars Sobirà en el tram que va de Llavorsí fins a Rialp i en un dels millors rius d’Europa per a la pràctica d’esports en aigües braves, com és el Noguera Pallaresa.

La jornada de presentació de la nova temporada s’ha completat amb una demostració d’altres activitats d’esports d’aventura i de turisme actiu com ara el salt de pont, paintball, cavalls, quads, BTT i parapent.

La presentació ha comptat amb la presència del Parc Olímpic del Segre de l’Alt Urgell i de l’escola de vol Entrenúvols d’Àger (la Noguera).

Oferta d’activitat a totes les comarques

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha dit que la demarcació de Lleida es consolida com un referent en el conjunt de l’Estat dins l’oferta d’activitats d’esports d’aventura i turisme actiu. En aquest sentit ha destacat que es tracta d’un sector turístic que continua creixent, tant en el nombre d’empreses com en l’àmbit geogràfic que ofereixen activitat.

Gilabert ha explicat que actualment a les comarques de la demarcació de Lleida hi ha 159 empreses, 17 més que l’any passat, que ofereixen els seus serveis amb activitats de terra, aire i aigua. També ha subratllat el fet que avui les 13 comarques de Lleida disposen d’empreses a la seva demarcació.

El president també ha fet referència que el sector genera un impacte econòmic d’uns 54 milions d’euros per temporada, la qual cosa representa el 6,5% dels ingressos del sector turístic de Lleida. El ràfting és l’activitat que rep una demanda més gran, amb un 30 % del total de serveis contractats, seguida del BTT amb un 18 % i les activitats de barrancs i l'hípica amb un 9 % cadascuna. D’altra banda, les comarques de muntanya són les capdavanteres en el nombre d’empreses d’aquest àmbit, amb 132, mentre que la plana n’acull 27 més.

Pel que fa a la nova temporada d’esports d’aventura, tant el president de la Diputació, Jaume Gilabert, com el president de l’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà han expressat el seu convenciment que la temporada serà bona i que es podran mantenir els més de 625.000 serveis que anualment es fan entre les diferents modalitats. Les pluges abundants i les nevades constants i intenses d’aquest hivern garanteixen enguany unes condicions immillorables per a totes les activitats d’aigua.

La presentació de la nova temporada d’esports s’ha fet a les aigües del Noguera Pallaresa, al Pallars Sobirà, bressol d’aquestes disciplines, iniciades a la dècada de 1980 amb les primeres baixades de ràfting. Es tracta d’una comarca amb una gran oferta en aquest àmbit que abasta propostes com el ràfting, hidrospeed, tir amb arc, descens de barrancs, salt de pont, marxes a cavall, parapent biplaça, quads o bus-bob, entre moltes altres. La temporada passada va oferir, en conjunt, 330.000 serveis, dels quals el 60 % van correspondre a disciplines d’aigua, el 39 % a esports de terra i l’1 % a activitats d’aire.

Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, ha destacat la inversió recent de 600.000 € per a l’adequació del tram fluvial del riu Noguera Pallaresa comprès entre Sort i Llavorsí, efectuada conjuntament pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Delegació de Carreteres del Ministeri de Foment. Les millores han comprès, entre d'altres actuacions, l'habilitació de tres carrils de circulació, sis embarcadors, deu zones de control o miradors i quatre zones d’aparcament.

Els esports d'aventura i les activitats relacionades amb el turisme actiu, a més de potenciar l’atractiu turístic de la demarcació de Lleida, han estat importants per a l’economia de la zona ja que han contribuït a fixar la població als territoris de muntanya i a reforçar el teixit turístic de la zona.

Mostrar formulari de contacte