Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els estudiants de l'IES Joan Brudieu surten al carrer per protestar contra el Pla Bolonya

Els estudiants de l'IES Joan Brudieu surten al carrer per protestar contra el Pla Bolonya

Els alumnes denuncien que la reforma educativa castiga les famílies amb menys recursos El col.lectiu s'ha manifestat pel centre de la Seu i s'ha plantat davant de l'Ajuntament
22/10/2008 11:21

Uns 200 estudiants de l'IES Joan Brudieu han protestat aquest dimecres contra el Pla Bolonya, que regirà l'ensenyament universitari a escala europea.

Els joves s'han manifestat pel carrers més cèntrics de la Seu i han fet una plantada davant de l'Ajuntament tot cridant 'Aquesta és la seva democràcia', per denunciar el caràcter elitista del pla aprovat per la Unió Europea i que és en tràmits de ser refrendat per l'Estat espanyol.

Els alumnes denuncien que el Pla Bolonya endureix les condicions d'accés a la universitat, ja que augmenta el valor de les proves de selectivitat. A més a més, critiquen que s'incrementa el cost de les taxes i s'exigeix dedicació exclusiva a l'estudi, amb la qual cosa molts joves amb pocs recursos no ho podran combinar amb la feina. El portaveu dels estudiants, Edgar Martínez, considera que amb aquest projecte s'obligarà molts joves a deixar els estudis als 18 anys per motius exclusivament econòmics.

D'altra banda, els alumnes també rebutgen la nova Llei d'Educació del Govern català, ja que consideren que afavoreix la subvenció dels centres concertats i la privatització de l'ensenyament.

A la manifestació també s'hi han sumat alguns familiars dels joves. La mare d'un alumne denunciava a RàdioSeu que, amb la deficient política de beques del Govern central, ho té molt díficil per poder pagar els estudis al seu fill.

El col.lectiu s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, que s'ha compromès a traslladar aquestes demandes al Departament d'Universitats i Recerca de la Generalitat.

  • Pancarta contra el Pla Bolonya
  • Manifestació dels estudiants de l'IES Joan Brudieu

Mostrar formulari de contacte