Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els estudiants de l'Institut Joan Brudieu se sumen a la vaga contra el decret de graus

Els estudiants de l'Institut Joan Brudieu se sumen a la vaga contra el decret de graus

El col·lectiu rebutja el projecte de 3 anys de carrera i 2 més de màster, impulsat pel ministre Wert El SEPC considera que el canvi encarirà els estudis universitaris i devaluarà les sortides laborals dels graus

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu
25/02/2015 19:53

L'Assemblea d'Estudiants de l'Institut Joan Brudieu se sumarà aquest dijous a la vaga convocada arreu de l'Estat contra el nou decret de títols universitaris, impulsada pel ministre José Ignacio Wert, que preveu que els graus durin 3 anys i s'hagin de complementar amb 2 anys més de màster.

Els estudiants universitaris volen “derrocar” el projecte, conegut com el "3+2". En el cas de les universitats, l'aturada estudiantil és de dos dies, aquest dimecres i dijous, si bé és el segon dia de protesta quan s'han convocat les mobilitzacions. En el cas de la Seu, es farà una marxa des de l'Institut Joan Brudieu, que passarà per l'avinguda Salòria, la plaça dels Oms i el Passeig.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans es reivindica "una educació digna en una terra lliure". El SEPC, juntament amb d'altres organitzacions, denuncia que el "3+2" encarirà encara més el cost d'una carrera universitària i, per tant, tornarà els estudis superiors més elitistes i n'exclourà les famílies amb menys recursos. En aquest sentit, consideren ineficient la política de beques que proposa el Govern espanyol per compensar l'augment de cost.

Segons els sindicats d'estudiants, els graus passaran a ser "estudis generalistes", amb menys valor, i caldrà un màster de dos anys per entrar al mercat laboral i per tant, els estudiants pagaran una “barbaritat”. Així ho ha explicat la portaveu del Sindicat d'Estudiants, Coral Latorre, que ha criticat que el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat hagi fet una “cortina de fum” plantejant que el primer any de màster valdrà el mateix que el de grau. Latorre assegura que el decret significa “l'expulsió de la classe treballadora” de la universitat i ha criticat que s'ha aprovat “d'amagat”, coincidint amb època d'exàmens a les facultats.

Mostrar formulari de contacte