Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els experts auguren una campanya boletaire pitjor a la de l'any passat

Els experts auguren una campanya boletaire pitjor a la de l'any passat

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya indica que la producció de bolets serà de 60 a 80 quilograms per hectàrea La previsió es fa a partir de models matemàtics de producció i el mostreig de parcel.les distribuïdes pels boscos catalans
Boletaires
01/09/2011 11:47

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) augura una campanya de bolets pitjor a la de l'any passat. Tot i això, s'espera que la recol.lecció durant la temporada del 2011 sigui millor a la mitjana dels darrers setze anys. Les comarques amb més bolets seran, segons apunta el CTFC, les del Pirineu i Prepirineu, amb una producció de bolets comestibles i no comestibles de 60 a 80 quilograms per hectàrea.

Aquesta xifra seria "lleugerament inferior" a la campanya de l'any passat, quan es van assolir els 110 quilos per hectàrea. El CTFC indica que ja es poden trobar bolets als Pirineus, "però les altes temperatures i el vent de les darreres setmanes podrien paralitzar o retardar la seva producció".

El CTFC ha fet aquesta previsió a partir dels models matemàtics de producció de bolets desenvolupats a partir del mostreig micològic de parcel·les distribuïdes pels boscos catalans i de la informació meteorològica recollida en cadascuna d'aquestes parcel·les en els darrers setze anys.

Amb tot, pel que fa a la predicció de la producció a nivell d'espècie, el CTFC explica que és més difícil de fer, ja que els requeriments de cada espècie són més específics. En el cas dels rovellons, la variable que més influeix és la de les precipitacions dels mesos de setembre i octubre. Per tant, la producció dependrà principalment de si plou o no durant aquests mesos. Tanmateix, en un primer avanç, tenint en compte les prediccions climàtiques, aquesta temporada es preveu una producció de 2 a 4 quilos de rovellons per hectàrea.

Mostrar formulari de contacte