Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els fronterers s'organitzen com a associació

Els fronterers s'organitzen com a associació

La pròxima reunió tindrà lloc aquest dimecres, dia 4, a les 21.00 h. a la sala polivalent del Centre Cívic de la Seu

Frontera del Riu Runer
Frontera del Riu Runer
02/06/2008 11:24

El col.lectiu de treballadors transfronterers s’ha organitzat oficialment com a associació per tal que l’administració reconegui l’excepcionalitat dels assalariats que viuen a l’Alt Urgell però treballen a Andorra.

L’entitat es va formalitzar durant una reunió celebrada el passat dimecres, dia 21 de maig. Els seus impulsors la qualifiquen de “civil i apolítica” i indiquen que “s’institucionalitza per defensar amb veu pròpia la seva realitat específica dins el marc legal espanyol”.

L’Associació de Transfronterers ha acordat establir un calendari de treball i recerca per conèixer en profunditat la situació i les problemàtiques del sector, que aplega unes 2.000 persones. Aquest pas seria previ “a la planificació d’una estratègia d’actuació que permeti demanar al govern espanyol un estatus especials per als fronterers”.

Per facilitar la comunicació entre els interessats s’ha obert un correu electrònic de contacte: fronterers@yahoo.es, des d’on es pot sol•licitar informació. En breu s’obrirà un bloc com a eina d’informació i treball per estudiar els temes laborals, fiscals, socials, que preocupen al col•lectiu. També es disposarà d’una plataforma informativa “a l’hora que mantenir els lligams amb tots els partits polítics de la ciutat i el centre d’assessorament transfronterer”.

La propera reunió de l’entitat tindrà lloc dimecres 4 de juny, a les 21:00 hores, a la sala polivalent del Centre Cívic de la Seu d'Urgell. Tots els fronterers de la Seu i comarca estan convidats a participar-hi.

Mostrar formulari de contacte