Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Geganters i Grallers d'Oliana obtenen el premi al Grup de l'Any dels Premis Adifolk 2018

Els Geganters i Grallers d'Oliana obtenen el premi al Grup de l'Any dels Premis Adifolk 2018

El grup olianès ha rebut el guardó en la primera edició de la Gala de l'Any de l'Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya, que s'ha dut a terme aquest diumenge a Montblanc

Lliurament del premi Adifolk al Grup folklòric de l'Any (Foto: Geganters i Grallers d'Oliana)
Lliurament del premi Adifolk al Grup folklòric de l'Any (Foto: Geganters i Grallers d'Oliana)
27/11/2018 16:45

Els Geganters i Grallers d'Oliana han obtingut el premi al Grup Folkòric de l'Any dels Premis Adifolk 2018. El guardó al grup olianès s'ha atorgat "pel seu compromís i participació en esdeveniments de gran envergadura, i per la voluntat de visibilitzar l'activitat gegantera que hi ha a les comarques de muntanya del Pirineu".

El reconeixement es va fer diumenge durant la primera edició de la Gala de l'Any de l'Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya, que es va dur a terme a Montblanc, vila amfitriona de la Capital de la Sardana 2018. L'acte va aplegar 500 persones a l’antiga església de Sant Francesc.

Durant la cerimònia, també es va lliurar el premi a la Federació de l’Any, atorgat a la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, amb motiu dels seus 60 anys promocionant la sardana des de les colles. Així mateix, es va entregar dos guardons en el marc del premi a la Personalitat de l’Any. En primer lloc, es va fer un reconeixement a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya "pel treball de projecció de la nostra cultura en un any molt difícil i per haver estat el motor perquè el país hagi estat a la capital dels Estats Units". D'altra banda, es va premiar Lluís Puig, per la seva tasca com a conseller de Cultura. En aquest cas, el guardó el va recollir la seva filla, Alba Puig. Durant l'acte es va fer una connexió amb el guardonat des de Brussel·les.

1a edició de la Gala de l'Any de l'Adifolk

Adifolk ha volgut instaurar aquest nou esdeveniment cultural per prestigiar i reconèixer la tasca de projecció i internacionalització de la cultura popular catalana, amb el suport de grups i federacions dels diferents àmbits que des de sempre han confiat amb l'entitat.

La gala va comptar amb una àmplia representació de la cultura popular montblanquina: l'Aula de Sons, els Dimonis de Montblanc, la Coral Flor de Lis, el grup d’havaneres Havana Vieja, la banda de música Verge de la Serra, els Grallers de Montblanc, els Amics dels Gegants de Montblanc, el Grup Sardanista del Museu, l'Àliga, el Drac, l'Aligot i el Drac Petit, la Mulassa i la Mulasseta, els Torraires de Montblanc, els Balls de Bastons, els Gegants i Nanos, a més de Josep Maria i Alexandre Amorós “Xolis”. Adifolk va aportar el Capgròs Folk i la veu internacional d'Oyuna Baturova.

Un dels moments més esperats va ser la proclamació del 32è Aplec Internacional 2019, que portarà una gran mostra de la cultura popular catalana fins a la capital de Dinamarca, Copenhagen, el 26, 27 i 28 d’abril.

 GALA DE L'ADIFOLK

Mostrar formulari de contacte