Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els governs de Catalunya i Andorra acorden permetre la mobilitat entre els dos territoris després de Setmana Santa

Els governs de Catalunya i Andorra acorden permetre la mobilitat entre els dos territoris després de Setmana Santa

S'aprovarà ampliar els desplaçaments més enllà de l'Alt Urgell si la situació epidemiològica és favorable. Salut demana precaució en el primer cap de setmana sense confinament comarcal
Frontera del riu Runer (Foto: ACN)
18/03/2021 19:45

El Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya han celebrat aquest dijous una nova reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per ambdues institucions pel que fa a les mesures preses per contenir la pandèmia de la COVID-19. Durant la trobada s’han posat sobre la taula les dades sanitàries actuals d’Andorra i de Catalunya, i s’ha tractat de manera específica l’evolució de les mesures que afecten als desplaçaments dels residents entre ambdós territoris.

Tal com ja va explicar el cap de Govern, Xavier Espot, Andorra ha intensificat les darreres setmanes les converses amb Catalunya per reiterar la petició de permetre els desplaçaments entre ambdós territoris per als residents, sempre seguint les mesures de prevenció vigents en cada moment. En aquest sentit, l’acord ha estat que, una vegada transcorregut el període festiu de Setmana Santa, es pugui assimilar Andorra al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat, tot i que sempre depenent de la situació epidemiològica. Així, ja no es limitaria només a l’Alt Urgell, sempre amb el benentès que els desplaçaments se cenyirien a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general.

Per tal de mantenir un seguiment periòdic de la situació, s’ha acordat que la propera setmana hi haurà una reunió entre els responsables de salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La propera reunió del grup de treball s’ha fixat per al 6 d’abril.

A la reunió, que ha estat presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana, hi han assistit també els secretaris d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba; de Salut, Helena Mas; d’Interior, Joan León; d’Infraestructures i Telecomunicacions, Cèsar Marquina, i d’Economia, Èric Bartolomé, per la part andorrana, i el secretaris Generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d’Acció Exterior i UE, Elisabet Nebreda, per la catalana.

Estancament a Catalunya de la baixada de contagis

En un altre ordre de coses, Salut ha alertat aquest dijous que la baixada de contagis s'ha estancat a Catalunya i que les UCI continuen amb molta tensió. La consellera Alba Vergés ha demanat precaució de cara al primer cap de setmana sense confinament comarcal per als grups bombolla i ha instat a tenir "més prudència que mai" en les mesures de protecció, després que alguns indicadors com la velocitat de transmissió del virus han pujat lleugerament.

La titular de Salut ha indicat que la voluntat del Govern és mantenir les restriccions actuals fins al diumenge 28 de març i allargar-les, però ha advertit que no descarten fer passos enrere si es produís algun "canvi brusc" en l'evolució de la pandèmia en els propers dies. Per això ha demanat la implicació de tothom per evitar que aquest "estancament" es transformi en l'inici d'una quarta onada.

Mostrar formulari de contacte