Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els grups polítics discrepen sobre la societat d'Habitatge i Urbanisme de la Seu

Els grups polítics discrepen sobre la societat d'Habitatge i Urbanisme de la Seu

El tinent d’alcalde Jesús Fierro en serà el conseller delegat El PSC-Progrés i el PP demanen un model de gestió ‘més gerencial i tècnic’
Horta del Valira
06/11/2007 20:07

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns el contracte programa que regirà la societat limitada Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULSL), una empresa creada amb capital cent per cent municipal que gestionarà el creixement urbanístic previst a la capital urgellenca durant els pròxims anys. Un dels objectius principals de la societat serà agilitzar les gestions i tràmits administratius per crear nou habitatge a la ciutat.

HIULSL comptarà amb la supervisió d’una comissió de seguiment. Així mateix, l’empresa estarà controlada per un consell d’administració, en què l’equip de govern s’ha compromès a encabir un regidor de cada grup polític. El contracte programa contempla la figura de conseller delegat, que recaurà en el tinent d’alcalde d’Urbanisme del consistori urgellenc, Jesús Fierro.

L’aprovació del contracte amb l’HIULSL no va tenir dilluns durant el ple ni el suport del PSC-Progrés, ni el del PP. El grup d’Iniciativa-Els Verds va abstenir-se en la seva votació.

El grup pel Progrés va criticar el fet que aquesta societat es tira endavant sense el consens acordat inicialment i va reivindicar una gestió ‘més gerencial i tècnica”. El portaveu socialista, Jordi Mas, considera que el càrrec de conseller delegat perjudica la transparència de l’ens. Fierro podrà gestionar una quantitat de 300.000 euros de la societat. El principal grup de l’oposició també tem que el model de creixement del Pla General d’Ordenació Urbana aprovat el 2002 no s’apliqui correctament, “ja que el regidor forma part del grup de Convergència i Unió, partit que va votar en contra del planejament urbanístic d’ara fa cinc anys”.

En un altre sentit, el portaveu socialista va qualificar ‘d’exagerats’ els deures de la nova societat, que haurà de desplegar en quatre anys, a més de les actuacions urbanístiques del nou polígon industrial a Castellciutat i de l’Horta del Valira, quatre sectors de desenvolupament més (des de sota de Pati Palau fins als Bombers). Mas demana la priorització dels planejaments perquè el creixement sigui equilibrat.

En relació a les demandes del PSC, el grup de govern va destacar que la transparència de la societat està garantida, ja que totes les aprovacions inicials les farà la Junta de Govern, amb integrants de tots els grups polítics. Fierro va expressar la voluntat d’aplicar un creixement racional i va defensar el desenvolupament dels diferents sectors “perquè la Seu s’està fent gran i calen nous equipaments, com ara el nou institut o la piscina climatitzada”.

Per la seva banda, el regidor d’IC-V va manifestar que el seu partit estarà amatent al funcionament de la societat, i va destacar la importància del tema immobiliari a la ciutat. La regidora del Partit Popular va reivindicar un model gerencial de funcionament de l’ens i va sol.licitar l’ampliació del consell d’administració.

La nova societat comptarà amb capital ampliat gràcies al traspàs de l’immoble municipal situat al carrer Major número 8. Hi va votar a favor l’equip de govern i el Partit Popular, va abstenir-se ICV i el PSC-Progrés hi va votar en contra. Segons el regidor socialista Jordi Mas Ortega, “la societat disposa de seixanta mil euros, i, a més a més, hi ha antecedents de venda de l’edifici”.