Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els hostalers de Girona reclamen la millora de les comunicacions amb la Cerdanya

Els hostalers de Girona reclamen la millora de les comunicacions amb la Cerdanya

El sector creu que la modernització de l'accés pel Ripollès és necessari per generar-hi més activitat econòmica i fixar-hi població. FGC renova l'acord de col·laboració amb la Federació d'Hostaleria gironina

Trobada de membres de la Federació d'Hostaleria de Girona, a la Molina (Foto: ACN)
Trobada de membres de la Federació d'Hostaleria de Girona, a la Molina (Foto: ACN)
18/02/2020 19:55

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona veu necessària una millora de les comunicacions entre la Cerdanya i la resta de la demarcació gironina, a través del Ripollès. El seu president, Antoni Escudero, defensa que això permetria que aquest territori tingués "més negoci, més vida i més visites", i hi afegeix que aquest augment d'activitat econòmica repercutiria positivament en els habitants fixos de la zona.

Escudero ha fet aquestes declaracions a l'ACN des de l'estació de La Molina, on ha tingut lloc la signatura de la renovació de l'acord de col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El representant dels hotelers ha admès que actualment aquesta millora de les comunicacions entre Girona i la Cerdanya -reclamada des de fa dècades- genera reticències entre alguns col·lectius que addueixen motius mediambientals, però recorda que al mateix sector hoteler també li interessa que el creixement de l'activitat econòmica sigui sostingut i equilibrat. Per això, el president dels hotelers gironins veu necessària la millora, especialment per a l'intercanvi econòmic dels municipis situats entre la Cerdanya i el Ripollès, i espera que aquesta qüestió es pugui abordar en el futur.

Pel que fa a l'acord de col·laboració amb FGC, Escudero n'ha destacat la seva importància i ha dit que des del sector n'estan molt satisfets. El pacte permet oferir als associats vals 2x1 a totes les estacions d'esquí de l'empresa pública (Espot, La Molina, Port Ainé, Vallter 2000 i Vall de Núria), a més a més de descomptes en alguns hotels i transports que gestiona la companyia ferroviària. La promoció s'aplica de dilluns a divendres, exceptuant ponts, festius i Setmana Santa. A les temporades de primavera, estiu i tardor també s'aplica el mateix descompte en els tiquets del cremallera de Vall de Núria i el de Montserrat, el Telecadira de Vallter 2000, el Bike Park i Telecabina de La Molina i el parc lúdic de Port Ainé.

Aquest dimarts s'ha fet l'onzena Trobada d'Esquiadors de la Federació d'Hostaleria de Girona, a la qual hi han assistit prop de 250 persones.

Mostrar formulari de contacte