Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els hostalers de l'Alt Urgell escèptics sobre l'aeroport a Andorra

Els hostalers de l'Alt Urgell escèptics sobre l'aeroport a Andorra

Segons el president de l'Associació d'Hostaleria, la Seu és l'opció més viable per acollir la infrastructura
Aeroport de la Seu
09/07/2007 11:29

El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, no acaba d'entendre perquè el govern andorrà estudia alternatives per fer un aeroport al país quan el de la Seu d'Urgell 'té ara la base assegurada i anirà endavant' gràcies a la compra dels terrenys per part de la Generalitat. Sánchez pensa que els espais que pot tenir Andorra per aquest tipus d'infraestructures són molt limitats i tindria problemes de tipus climatològic. En canvi, el de la Seu d'Urgell 'ja està en marxa', no té problemes de clima, i està en un punt més estratègic per poder ser l'aeroport dels Pirineus.

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell no comprèn que el govern d'Andorra estigui estudiant la viabilitat de fer un areoport a l'interior del Principat, tal com va publicar un mitjà andorrà aquesta setmana, assegurant que seria un projecte complementari amb el de la Seu d'Urgell, i que serviria per connectar el país amb les capitals europees.

Segons el president de l'associació, Miquel Àngel Sánchez, un aeroport a Andorra 'a simple vista i per pura lògica' comportaria problemes pel fet de trobar-se en un espai d'alta muntanya, i al llarg de l'any podria veure limitat el seu funcionament per les nevades. Sánchez ha afirmat que 'un camp de vol a certes alçades és un problema', i que, en canvi, a la Seu d'Urgell aquest tema està resolt, l'aeroport ja està a mig fer i té la base assegurada després que la Generalitat n'hagi comprat els terrenys. També ha afegit que les comunicacions són millors i que està en un punt més estratègic per poder ser l'aeroport dels Pirineus.

Per l'associació, l'aeroport de la Seu serà una infraestructura molt positiva, no només per la comarca sinó per tot el Pirineu, Andorra inclosa. L'aeroport portarà un client amb una estada mínima molt més llarga, i de mercats de llarga distància, cosa que permetrà al sector turístic de la zona accedir d'una manera molt còmoda als mercats exteriors, actualment encara molt minoritaris.

Mostrar formulari de contacte