Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Jocs Florals de l'Escola d'Adults de la Seu celebren la 10a edició

Els Jocs Florals de l'Escola d'Adults de la Seu celebren la 10a edició

El lliurament de premis ha comptat enguany amb la intervenció de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. L'acte ha omplert la Sala de la Immaculada

Lliurament de premis dels Jocs Florals 2017 de l'Escola d'Adults de la Seu
Lliurament de premis dels Jocs Florals 2017 de l'Escola d'Adults de la Seu
25/04/2017 12:45

El Centre de Formació d'Adults de la Seu d'Urgell ha celebrat el desè aniversari dels seus Jocs Florals. El lliurament de premis de l'edició d'enguany s'ha fet just després de Sant Jordi, aquest dilluns, en un acte que va omplir la Sala de la Immaculada i que en aquesta ocasió va ser presidit per la directora de la Institució de les Lletres Catalanes i professora de la UB, Laura Borràs.

En la introducció, la directora de l'escola, Marta Edo, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, van coincidir a posar els Jocs Florals com un exemple que a l'Escola d'Adults els objectius "es van fent, i es fan bé", perquè cada vegada hi ha més participació tant en el certamen com en les activitats organitzades pel centre.

Batalla també ha felicitat el personal de l'escola perquè "fan una feina realment molt important per a la cohesió de la ciutat", amb un alumnat que engloba gent de totes les edats, des de gent gran que vol seguir aprenent fins a joves i infants o bé persones nouvingudes i població activa que vol millorar la seva formació. L'alcalde ha reivindicat l'aposta de l'Ajuntament i del Departament d'Ensenyament per situar el servei al recinte de Les Monges, al carrer Capdevila, perquè ha permès finalment dotar-lo "d'unes instal·lacions molt més dignes que aquelles on van començar els Jocs Florals ara fa deu anys".

Cites didàctiques

En la seva intervenció, Laura Borràs va oferir una didàctica explicació de com el text i la poesia poden explicar el sentit de la vida, i ho va fer tot esmentant cites cèlebres de grans autors en català mitjançant un "power point analògic"; és a dir, amb les tradicionals targetes, cadascuna amb una frase d'un escriptor, que va anar mostrant al públic.

Entre els noms que Borràs va citar hi havia els de Mercè Rodoreda, Joan Salvat-Papasseit, Carles Riba, Bartomeu Rosselló-Porcel i la cantautora Maria del Mar Bonet. Tots ells es referien a diferents estats d'ànim i a com la poesia pot arribar fins al més profund dels sentiments. Per acabar, la també directora del grup de recerca Hermeneia va esmentar l'eivissenc Marià Villangómez ("Voler l'impossible ens cal i no que mori el desig") per animar tothom a llegir i escriure més.

Durant l'acte es van lliurar els premis en les diferents categories, que engloben tant la poesia com un apartat de fotografia artística acompanyada d'un text.

RELACIÓ D'OBRES GUANYADORES

 

CATEGORIA ENGLANTINA

 

Primer premi: LA PÈRDUA de Núria Nicolau Vila

Accèssit: DIUMENGE DE RAMS de Carmen Obejo Lozano

Accèssit: LES MANS DE L’AVI de Pilar Martí Fornés

Accèssit: EL CAROLÍ DE LES MEDALLES d’Antoni Vinyals Membrive

 

CATEGORIA FLOR NATURAL

 

Primer premi: EL GRAN CASINO d’Amadeu Gallart Sort

Accèssit: CANÇÓ de Leticia Orts Garde

Accèssit: EL DESAMOR de Víctor Garmón Alonso

 

CATEGORIA GRANDALLA

 

Primer premi: José Angel Sierra Garrido

Accèssit: Josep Mora Boada

Accèssit: Nathaly El Hage

 

CATEGORIA ROSA

 

Primer premi: EL BLOC DE LA DONA DELS MOLT BONS ULLS de Juliana de Almeida Reis Marra

Accèssit: LA CUA I EL DRAC d’André Pereira Paduán

Accèssit: EL PARE de Hajar Ngadi

CATEGORIA VIOLA

 

Primer premi: PORTICONS de Josep Feixes Betriu

Accèssit: ALESHORES, QUI ERA? de Lucia Requeijo Requeijo

Accèssit: CONVERSA AMB L’ÀVIA de Lourdes Albets Vilà

 

CARTELLS 

 

Cartell guanyador: Lourdes Albets Vilà

Cartell finalista: Mateu Grau Potrony


GALERIA D'IMATGES

Mostrar formulari de contacte