Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els jutjats pel 'Club Venus' reconeixen que s'hi exercia la prostitució però neguen tràfic de drogues

Els jutjats pel 'Club Venus' reconeixen que s'hi exercia la prostitució però neguen tràfic de drogues

La parella que se n'encarregava asseguren que les noies hi treballaven voluntàriament i que podien sortir quan volguessin. La fiscalia demana per als set acusats penes de deu anys de presó
Polígon industrial de Montferrer
09/10/2017 19:05

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dilluns l'inici del judici a set persones -sis homes i una dona- acusades de formar part d'una xarxa de prostitució i tràfic de drogues a l'Alt Urgell. En aquesta primera jornada han declarat els acusats i està previst que el judici s'allargui tres dies.

La parella encarregada del 'Club Venus', ha reconegut que en aquest habitatge situat al polígon industrial de Montferrer s'hi exercia la prostitució, però ha negat que s'hi trafiqués amb drogues i afirmen que els estupefaents que hi va trobar la policia eren "per consum propi". Segons recorda l'ACN, la fiscalia demana per a cadascun dels set acusats una pena de deu anys de presó, pels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i prostitució.

Tant l'home com la dona, que vivien al mateix edifici on hi havia el club, han assegurat que les noies hi treballaven "voluntàriament" ja que eren elles mateixes qui trucaven per preguntar per les condicions de la feina, que els encarregats anunciaven per internet i en diverses publicacions impreses de la zona. També han assegurat que les noies podien sortir quan volguessin, tot i que els havien d'avisar perquè els poguessin obrir a porta, ja que estava tancada "per seguretat". També han justificat "per seguretat" el fet que hi hagués càmeres no només fora de l'habitatge sinó també a la sala i al passadís, alhora que han negat que n'hi hagués a les habitacions.

Segons el ministeri públic, l'edifici del polígon de Montferrer era el principal punt de venda de drogues i allà també hi tenien controlades les dones que obligaven a prostituir-se, tot i que també operaven des d'altres punts com ara la Seu d'Urgell, l'entorn de la capital de l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra. La parella que vivia en aquest habitatge, però, han negat que s'oferissin serveis de prostitució a d'altres llocs i han assegurat que només gestionaven aquesta casa, coneguda com a Club Venus. Han explicat que ells hi posaven el lloc i els productes d'higiene i cobraven a les noies el 40% del que guanyessin.

Els altres acusats neguen la vinculació

Els altres acusats s'han desvinculat del negoci, tot i que han reconegut ser coneixedors que en aquesta casa s'hi exercia la prostitució. També han negat que s'hi vengués droga, tot insistint que la cocaïna que es comprava (no han desvetllat a qui ni on) era per consum propi. La fiscalia considera que compraven la cocaïna a un dels encausats, però tots s'han acollit al seu dret de no declarar quan se'ls ha preguntat directament pel venedor.

El propietari de la casa, que és un dels acusats, ha declarat que quan va llogar l'habitatge a la parella, per 2.000 euros al mes, no sabia a què es dedicaven i que es va assabentar de l'activitat "un o dos mesos després", però no els va rescindir el contracte. Només els va repetir en diverses ocasions, assenyala, "que no volia problemes".

La fiscalia demana per a cadascun d'ells dos anys de presó per un delicte de pertinença a grup criminal, cinc anys de presó més i una multa de 400 euros per un delicte de tràfic de drogues i tres anys de presó i una multa de 9.720 euros per un delicte de prostitució. L'operació policial es va iniciar durant una actuació dels Mossos d'Esquadra amb unes ciutadanes brasileres i es va efectuar entrades als domicilis el 2 de setembre de 2015.

Mostrar formulari de contacte